15.12.2011, 07:40
Uus mood – verivorstid rukki, hapukapsa, piparmündi ja riisiga
Tänavuse jõululaua trenditooted on ootamatute lisanditega verivorstid, tangu- ja kartulivorstid ning kurikuulsate E-aineteta praed.
FOTO:
Toidutootjad püüavad üksteise võidu üllatada uute maitsetega, unustamata ära tervislikkust. Jõulupraadide puhul kasutatakse traditsioonilisi jõulumaitseid nagu mesi, piparkoogimaitseaine, mandlid, kuivatatud õunad ja tume õlu. Lisaks neile on ühe uudistoote puhul kaetud liha rukkileivakattega. Ka verivorstide puhul otsitakse harjumuspärastele maitsetele lisaks uusi. Näiteks Rakvere pisikestesse lasteverivorstidesse on lisatud kuivatatud jõhvikaid ja tavapäraste odrakruupide asemel kasutatakse rukkikruupe. Aga vorsti sisse saab panna muudki, näiteks hapukapsast – nii tegi Viljandimaal tegutsev Oskar LT. “Igasugu veidrusi pannakse tanguvorsti sisse, näiteks šokolaadi, rosinaid ja juustu,” ütleb Oskari tootmisjuht Rein Visk. “Hapukapsas on igal juhul etem kui rosin.”