Haldi Normet–Saarna kodus on alles karbitäis filmitegemisega seotud kirju, lepinguid, fotosid, kunagisi arvustusi jm. Nende põhjal sündinud raamatut täiendavad 1959. aastal esilinastunud filmi peaosalise Terje Luige, kaunist medõde mänginud Eve Kivi ning „Vallatute kurvide“ juures kunstniku assistendina ja 1961. aastal valminud värvilise panoraamfilmi „Ohtlikud kurvid“ lavastuskunstnikuna töötanud Halja Klaari meenutused.

Kirjastuse hea Lugu juht Tiina Kaalep rõhutas esitlusel, et vanu kirju ja fotosid täis kaste tuleb väga hoida, sest neis on peidus erilisi võimalusi.

„Vallatud kurvid“ tunnistas Eesti parimaks komöödiafilmiks Eve Kivi, keda näeme peagi Mart Sanderi uues seriaalis „Naiste sõda“.

Terje Luik aga leidis, et kino vajab üha uusi ilusaid nägusid. Tema sai ruttu aru, et näitlejat juhivad lavastajad. Terje Luik õppis režissööriks, et ise oma elu suunata. Kaamera ette pole ta tagasi igatsenud. Ta on aga väga tänulik, et sattus nüüd koos toredate kaaslastega „Vallatute kurvide“ raamatusse.

Terje Luigel oli Raplamaal aastaid kaunis aed. Tema kodus oli ka „Vallatute kurvide“ mälestuste tuba. Kuna uhke Raba talu aed hakkas üle jõu käima, kolis Terje Luik väiksemasse elamisse. „Vallatute kurvide“ materjal on nüüd kokku pakitud ja ta annaks selle killu meie filmiajaloost hea meelega üle Filmimuuseumile.