Võiduveini autor Katrin Ratt on kindel, et veiniks sobib kõige paremini vana hea taluaia hapukirss. Foto: Sven Arbet

“Võiduveini tegemine käis enam-vähem samamoodi nagu ikka,” selgitab Katrin Ratt. Ja lisab siis samas suuremeelselt ka ühe erilise nõksu, mis võib-olla just selle täpi i-le panigi: “Lisasime veinile kuivatatud ja pulbriks jahvatatud kirsikive ning hoidsime neid veinis paar päeva. Oma nüansi lisas kindlasti ka veini valmimise ajal nõus olnud tammelaast.”

Rattide aias kasvab üldse kolm kirsipuud, kaks vana- ja üks noorpere pool. Üle-eelmisel aastal võitis oma kirsipuult korjatud marjadest tehtud veiniga Riina Ratt. Tänavu ei olnud aga Riinalt konkursil ühtki veini.

Avalehele
0 Kommentaari