Grillfesti korraldajad avasid festivali ühise söögipalvega. Korraldaja pressifoto

Grillfesti korraldaja Auris Rätsepa sõnul on kohal paarsada toidupakkujat, kiiremad toidunautijad on juba kõhud täis saanud ja teinud esimesed sisseostud. „Kuna festivali ametlik parkla suurel sadamakail aadressiga Kalda 2 on piiratud mahutavusega, soovitame külastajatel võimalusel tulla jalgsi või rattaga. Festivaliala Ringi tänava poolses küljes on Speedesti Motoparkla, kus parkimine mootorratastele, rolleritele ja jalgratastele on tasuta,” vahendab pressisõnumit Kersti Viilup, festivali infojuht.

Festivali rohkem kui 27 000m² suurune ala on jagatud neljaks - toidulaada ala Maks & Mooritsa lavaga, restoranide ja tootjate ala E-Piima juustulavaga, Eesti Grilliliidu võistluste ala ja suur Nesquik Mängumaa.

Festivali südameks on tootjate ja restoranide ala, kus esimest korda on avatud restoran ka koertele ja kassidele. Toidulaadal pakuvad head ja paremat suured ja väiksemad tootjad, nende seas ka talunikud. Mõlemal festivalipäeval peetakse suurvõistluseid toiduvalmistamises. Täna selgitatakse paarikümne osaleja seast riigi parim noor grillija, laupäeval toimuvad Eesti meistrivõistlused grillimises - Grillfest võistlushooaja superfinaal ja selgub ka rahvabarbecue meister. Nesquik mängumaale on lisaks mänguatraktsioonidele üles seatud väikelaste mähkimistuba ja hea vaatega pererestoran.

Toidupeo kultuuriliste maiuspalade eest hoolitsevad kolmsada esinejat rahvamuusikutest popstaarideni, nende seas Koit Toome, Kolumbus Kris, Hellad Velled, The Belka, RAMi Lõbusate Poiste Bänd, Taavi Peterson ja teised.

Grillfesti turvapartner USS Security ja politsei soovitavad Grillfesti külastajatel hoida silma peal isiklikel asjadel, turvamehe poole või helistage 110.” Lisaks politseile ja turvatöötajatele hoiavad reedel ja laupäeval külalistel silma peal ka USS Security vetelpäästjad.

turvamehe poole või helistage 110.” Lisaks politseile ja turvatöötajatele hoiavad reedel ja laupäeval külalistel silma peal ka USS Security vetelpäästjad.

Grillfesti arst Mare Liiger juhib külastajate tähelepanu, et kuuma ilmaga kaetaks pea ja juua tuleb vett ka siis, kui janutunnet pole. “Eriliselt tähelepanelik tuleks olla väikeste laste, vanemate inimeste ja südamehaigete suhtes. Jahutage end vajadusel veega, tarbige ohtralt mineraalvett, kaitske end päikese eest heledate õhku läbilaskvate riietega ning kasutage päikesekaitsekreemi. Kuna vesi on lähedal, ärge jätke lapsi järelevalveta ja ei tohi lubada alkoholi tarvitanud inimesi ujuma!” Mare Liiger soovitab vajadusel pöörduda festivali meditsiinitelki, eriti kui tekib iiveldus, süda on paha või nahk on väga kuum. Telgis on olemas varustus inimese kiireks mahajahutamiseks. Keset festivaliala on olemas ka Kemmerlingi veevõtukoht, kust saab tasuta vett nii joomiseks kui ka pesta käsi ning niisutada peakatet ja riideid.

Toidukultuuri festival Hea Toidu Festival - Grillfest toimub Pärnus Vallikääru aasal reedel ja laupäeval, 7. ja 8. juunil kell 11-23. Sissepääs on tasuta.

Festivali koduleht: www.grillfest.ee.

Festivali korraldavad MTÜ Toidukultuuri festival ja Pärnu linn. Eelmisel aastal külastas Pärnus toimunud suurt toidupidu 40 000 inimest, esimene Grillfest peeti 1999. aastal Haapsalus, Paralepa rannas.

Samal teemal: