Neljapäeval ulatub kõrgrõhkkond üle Baltimaade ja Lõuna-Soome Venemaale. Ilm on selge, sajuta ja nõrga tuulega. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal paar kraadi kümnest madalamale, rannikul on sooja kuni 13°C. Päevaks lisandub lõunakaarest sooja ja termomeetrinäidud tõusevad 25°C lähedale.

Reedel suundub kõrgrõhkkond Venemaa poole. Selle lääneserva mööda saabub lõunavoolus Läänemere äärde Aafrika soojust. Ilm on selge ja sajuta. Puhub nõrk või mõõdukas edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal 10 kraadi lähedale, rannikul on sooja kuni 15°, päeval tõusevad termomeetrinäidud 24..28°C-ni, rannikul sooja kohati 18°C.

Laupäeval (19.06) püsib meil kõrgrõhuala lääneservas kuiv kuum mõõduka lõunakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 25..30, rannikul 20..24°C.

Pühapäeval (20.06) on kõrgrõhkkond Venemaal ja suudab vastu seista meist lääne pool tegutsevatele väheaktiivsete madalrõhkkonna survele. Niiskust peaks juurde tulema, seetõttu areneb päeval ka pilverünki, kuid sadu veel ei oota. Jätkuvalt puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhutemperatuur öösel 15..20, päeval 28..32, rannikul kohati 22°C.

Esmaspäeval (21.06) kõrgrõhkkond Venemaal laguneb ja läänepoolne madalrõhuvöönd nihkub meile järjest lähemale. Pilvi on eelnenud päevadega võrreldes veelgi enam, kuid sajuvõimalus on väike, 20% ringis. Õhutemperatuur öösel 16..20, päeval 27..32, rannikul 20..25°C.

Teisipäeval (22.06) lisandub lääne poolt niiskust, rõhuväli on väheaktiivne ja muutub ebapüsivamaks. Hoovihma ja äikesevõimalus suureneb 25, kohati 50%-ni. Tuul pöördub kagusse ja itta. Õhutemperatuur öösel 16..20, päeval 25..31, rannikul kohati 22°C.

Juuni on olnud tavapärasest soojem

Kuu keskmine õhutemperatuur on kuu esimesel poolel kujunenud normist kõrgemaks. Kuu teisel poolel vahelduvad jahedamad perioodid südasuviselt soojade perioodidega ning kuu kokkuvõttes tuleb normist veidi kõrgema temperatuurifooniga (norm 13,5..15,9°C). Sademeid on normist vähem (norm 47..88 mm).

Selle esimesel poolel kandus läänekaarest värskemat õhku, mis lasi öisel temperatuuril 10°C lähedale ja pisut madalamalegi langeda, päevasooja lubas 20°C ümber. Ülekaalus on kõrgrõhkkonna mõju ja suuremat sadu ei tule, vaid eile vihma võimalus suurem.

Nädala teisel poolel tuleb lõunakaarest taas sooja, mis päevase õhutemperatuuri 25°C ümbrusse tõstab. Nädala lõpus ja uue algul suureneb madalrõhkkonna jõudmisel vihma võimalus. Jaanipäeva ümbrus on kõrgrõhkkonna tugevnemise korral suviselt soe ja laialdase sajuta, lokaalseid hoovihmasid siiski välistada ei saa.

Kuu viimane nädal jätkub keskmisest veidi soojema ilmaga. Sajuhoogude tõenäosus suureneb. Kuid lõppkokkuvõttes jääb jaanikuu sajuhulk normist (norm 47..88 mm) väiksemaks.