18.04.2020, 09:42
Kodune kalagurmee: Koržetsi forellitartar
Kampaania "Kalandustegu 2020" puhul pakume välja lihtsa, ent ülimaitsva ning kergesti kokku saava forellitoiduretsepti. Jõuate veel kala ka ära tellida!
FOTO:
Vaja läheb (4 sööjale)
400 g lõhe-, forelli või vikerforellifileed
Väike hakitud sibul
1 sl hakitud murulauku
1 sl hakitud tilli
1 sl sidruni- või laimimahla
4-6 sl oliiviõli
Soola
Peent musta pipart
(soovi korral ka paprikat, avokaadot, värsket kurki, redist vms.)
Valmistamine
Lõika kalafilee noaga väikesteks tükikesteks. Sega kalatükikestega kokku kõik retseptis loetletud ained. Lihtsas variandis annab roa põhimassi kala, küllasemas variandis võib lisada paprikat, avokaadot, kurki vms. Pane tartar mõneks ajaks külmkappi, et see maha jahtuks ja maitsestuks. Serveerida võid külmana soojal rõstsaial, taldrikul koos kuumade kartulitega või ka salatipokaalis.
Head isu!