A2K Sport on avatud Sillakeskuses ja sünnipäeva tort ootab lõikamist

Varem Paide maanteel kitsukestes ruumides tegutsenud sporditarvete hulgimüüja A2K Sport OÜ pidas eile kutsutud külaliste ja paljude spordisõprade osavõtul soolaleivapidu Papiniidu silla juurest kaugele paistva kõrge valge hoone alumisel korrusel, kus nüüd jätkub avarust kauplemiseks koguni 130 m2 suurusel põrandapinnal.

Alles 2004. aasta septembris alustanud firma ajalugu on küll lühike, kuid Eesti mõistes siiski piisavalt soliidne aeg selleks, et end tõestada ja saada usaldusväärseks müüjaks siinsel turul. Küllap on edukuse ja oskusliku majandamise üheks kinnituseks seegi, et täna oluliselt paremates tingimustes uksed avav firma teeb seda tegelikult majandusliku madalseisu oludes, võttes endale kartmatult uusi äririske ning pakkudes inimestele parima kvaliteediga kaupa.

Pärast Visu suusavabriku Viisnurk Spordikaupade Divisjoni sulgemist moodustati divisjoni müügiosakonna baasil ettevõte A2K Sport, et jätkata Viisnurgas alustatud tööd spordikaupade maaletoomise ja hulgimüügiga. Viisnurga spordikaupade divisjoni egiidi all on seega tegeletud samade kaubamärkide müügiga kõigi kolme Balti riigi jaemüüjatele juba 7 aastat. Eesti, Läti ja Leedu spordikaupade jaemüüjatele vahendab firma selliseid tuntud kaubamärke, nagu Alpina, Rottefella, Exel, Start, Lillsport, Roces, Hyper ja Kryptonics.

A2K Sport OÜ juhatuse liikme Kaupo Kopluse sõnul on nende firma praeguseks omandanud 100% AS Viisnurk tütarfirma OÜ Visu osakutest. Nii on A2K Sport omanduses üks Eesti tuntumaid kaubamärke VISU ja juba detsembris tahetakse sama kirja kandva visuaaliga suusad uuesti müüki panna, millega täieneb lisaks seni müüdud Peltonen suuskadele valik olulisel määral veelgi. „Firma ongi spetsialiseerunud murdmaa suuskadele ja selle juurde kuuluvale varustusele,“ rääkis Kaupo Koplus. Lähiaja plaanis on hakata kauplema ka mäesuusa varustusega, kuid juba praegu müüakse selleks otstarbeks vajalikke riideid. Ka jalgrattad on müüki tulemas. Et lugeja mitte eksitusse ei sattuks, olgu öeldud, et hulgimüügi kõrval toimib ka jaemüük.

Kauplemise kõrval toetab A2K sport suusavarustuse ja –määretega paljusid sportlasi erinevates Eesti klubides. Näiteks Jõulu klubi sportlased Thea Kask, Adeele Arnek, Kristin Tattar, Sandra Serva Pärnumaal, aga samuti ka Võru, Tamsalu, Vastseliina, Tartu, Narva Biathlon ja Oti suusaklubi. Rulluisutamises on toetust saanud Albe Team ja Abec Rulluisuklubi.

OÜ A2K sport peab oma missiooniks tervislike eluviiside propageerimist ja sellel eesmärgil vajaliku tootevaliku pakkumist võimalikult laiale tarbijaskonnale, kelleks on nii algajad tervisesportlased, tõsised harrastajad kui ka oma ala tippatleedid.
Selleks, et soolaleiva peolistele räägitud sõnad koduteel kohe ei ununeks, jagas Kaupo Koplus külalistele viktoriini küsimuste lehed välja ja palus kõigil oma teadmised proovile panna mitte ainult selles mida eelnevalt räägiti vaid oodati vastuseid spordi teemal laiemaltki.

Ilmselt polnud kellegil raskusi vastata küsimusele, mida tähendab A2K, kuid märksa põnevamaks läks juba järgmisele küsimusele vastuse leidmisega, sest küsiti aasta arvu esimese Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistluste kohta. Selgus, et sündmus toimus 1821. aastal Emajõe jääl 25 km pikkusel distantsil ja kõigest 7 osavõtjaga.

Huvitav oli viktoriini põhjal teada saada sedagi, et lisaks inimesele on maailmas veel üks elusolend, kes suudab seista pea peal ja selleks imeloomaks on elevant. Esimese ja viimase küsimise vahele mahtus veel 8 huvitavat peamurdmist väärivat küsimust, millele pidi vastuse leidma ja kõige lõpuks ise ausalt oma teadmiste mahtu määrama ilma, et keegi selle tulemust veel üle kontrollinud oleks.

Kaupluse sisekujunduse autor on firma HR sisekujundaja Heldi Rebane ja mööbli valmistas sisustuse ning sisekujunduse firma Reinhold, mille tegevdirektor on Heiki Tamboom

Esimene lumi on maas ja loodetavasti tuleb seda pika talve jooksul veel juurdegi, seega poodi suuskade ja muu tarviliku ostmise juurde!

Kauplus on avatud esmaspäevast reedeni kümnest seitsmeni ja laupäeval kuni kella kolmeni.