Isamaa ja Res Publica Liidu liikmena 3259 valija häälega Pärnumaalt Riigikogusse pääsenud Annely Akkermann ei salanud, et Pärnu piirkonna IRL-i sees pidi kampaania ajal vastutuult kõndima. „Mõnikord ongi nii, et vastutuules saab jõudu ja energiat juurdegi ja oma põhimõtete pärast tasub alati vastu tuult minna,“ rääkis Annely Akkermann eile õhtul pärast valimistulemuste selgumist kohvikus Portaal, kuhu tema erakonna kaaslased ja lähemad sõbrad, tuttavad olid kogunenud. Veel meenutas ta aega poolteist aastat tagasi, mil ta seisis võimaliku linnapea kandidaadina IRL-i Pärnu linna osakonna üldkogu ees kolledži suures saalis väliselt täiesti julge olemisega, kuid nüüd julges tunnistada, et tegelikult tundis ta ikkagi parjat värisemist jalgades. „Tahan öelda, et pooleteist aastaga ei ole mitte ainult mina ise mitmete kogemuste võrra rikkamaks ja seesmiselt julgemaks ning tugevamaks muutunud, vaid seda on hästi märgata ka erakonna Pärnumaa piirkonna mobiliseerumises ühise eesmärgi taha,“ avaldas Annely Akkermann arvamust. Ta lisas, et Pärnumaa piirkond on muutunud viimaste kuudega ühtsemaks ja jõulisemaks kui kunagi varem, mille eest kuulub tänu kõigile erakonna liikmetele.

Toompeale minnes soovib Annely Akkermann osaleda majanduskomisjoni töös, kus ta loodab kõrgel tasemel paremini teadvustada Pärnu linna ja maakonna tähtsust ning vajadusi – nimetades seejuures peamiste märksõnadena nähtavust ja ligipääsetavust. „Nähtavuse puhul pean silmas riiklikke investeeringuid, et nende otsuste juures ei unustataks Pärnumaad ja ligipääsetavus tähendab eelkõige korralikke maantee ühendusi ning hästi toimivat Pärnu lennuvälja,” selgitas praegu veel Pärnu abilinna ametis olev Annely Akkermann oma peamistest eesmärkidest, millega ta soovib asuda Riigikogus tegelema.

Küsimusele, kes võiks olla tema ameti üle võtja, nimetas ta Audru vallavolikogu esimeest Siim Suursilda, kes ise eile õhtul kommentaari asemel vaid õlgu kehitas ja arvas, et sellest on veel vara rääkida.