Mardipäeval, 10. novembril avati Niidupargis asuvas Pärnumaa kutsehariduskeskuse kompleksis auto- ja metallitööõppe hoone, millele pandi nurgakivi käesoleva aasta aprillis.

*

Uue õppehoone avamisel asendas traditsioonilist lindi lõikamist hoopis  tina valamine

Auto- ja metallitöökoja õppehoone Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kompleksis ja vaade peamajale

Projekti "Auto- ja metallitöö erialade praktikabaas koos seadmetega ning õppesõidu harjutusväljak" projekteerimist ja ehitamist rahastas Euroopa Regionaalarengu Fond. Projekti kogumaksumus on üle 2,8 miljoni euro.

Auto- ja metallitöö erialade praktikabaasi projekteeris OÜ EMP A&I ja ehitas AS Oma Ehitaja. Kolmekorruselise ja 2937,8 m2 suuruse praktikabaasi esimesel korrusel asub auto- ja metallitöö erialadele õppetöökoda-autolabor ning metallitöökoda. Teisel ja kolmandal korrusel paiknevad õppelaborid koos pesemis- ja riietusruumidega, samuti ruumid kutseõpetajatele.

Tavapärase lindi lõikamise asemel anti Pärnumaa Kutsehariduskeskuse hümni laulmise järel võimalus kõigil soovijatel tina valada ja saadud kujukuste põhjal õppeasutusele tulevikku ennustada.

Peahoone, puidu- ja viimistlustöökodade, teeninduserialade kompleksi ning auto- ja metallitöökoja valmimise järel mõtleb kooli direktor Riina Müürsepp juba spordikompleksile. Õppelinnaku unistuse rajatise kontuure aimas ta ka valatud tina hangunud kujutist uurides: “Mina näen siin tulevast sportlast, seepärast oleks järgmisena hädasti vaja spordihoonet.“ Aga juba käib eeltöö õpilaskodu ehitamiseks, sest viimase sõna järgi sisustatud praktikabaase omav kutseõppeasutus kogub põhikooli lõpetajate seas üha enam tuntust ja soovi õppida just Pärnus. Praegu on õpilasi 1300.

Uue õppekorpuse avamisega sõlmiti koostöölepingud koostööpartneriga AS Silberauto, AQ Lasertool OÜ ja Meediamaania OÜ ja teoreetiliste teadmiste kõrval töökogemuste omandamiseks andis Riina Müürsepp üle 15 tunnustuskirja, mille kehitivusaeg on kuus aastat. Esmakordselt jagas Pärnumaa kutsehariduskeskus tunnustuskirju ekspertkomisjoni ettepanekute põhjal mootorliikurite, laevanduse ja lennunduse valdkonna erialade praktikaettevõtetele: Privalon OÜ, Reval Auto Esindused OÜ, Sharpman OÜ, AS Silberauto Eesti, Pärnu esindus, Go Bus Pärnu ja Aivar Tiisler FIE. Metallide töötlemise valdkonnas said tunnustuskirjad: Scanfil OÜ, MS Balti Trafo OÜ, AQ Lasertool OÜ, Welmet OÜ, Hanval Metall OÜ, Etem Pärnu OÜ, Adrem Pärnu AS, Kuusakoski AS, NOTE Pärnu OÜ.