Lähemalt kirjutab kontserdi korraldaja Albert Marginal.

Kolmest Londonis resideerivast eestlasest ja Los Angelese päritolu trummarist koosnev DND (varem Dead Next Door), astub Pärnus üles juba teist korda. Albumi „Flow“ esitlusel andsid nad kontserdi 2009. aastal Pärnu rokiklubis. Kohalviibinuid see külmaks ei jätnud ja pigem imestati, kas tõesti Eesti päritolu bänd ja selline kõla. Üle kahe aasta on sellest kontserdist möödas ja vahepeal on jõudnud üskjagu muutuda. Nii pole DND Eesti mõistes tundmatu underground, vaid kohalike raadiojaamade ja muusikakriitikute poolt soojalt vastu võetud ja oodatud uus kõla Eesti muusikas. Seda tõestab ka see, et bänd astus üles Eesti rokimaastiku vaieldamatul peaüritusel Rabarock ja raadiojaamade poolt on eestlaste jaoks armastatuks mängitud lood „Rong“ ja „Punane on päike“. Muusika ringkondades räägiti nende lugude kontekstis juba Eesti alternatiivroki kultusbändi Metro Luminal reinkarneerumisest. Mis polegi ehk vale, sest DND nimetab kohalikku depressiivroki lipulaeva üheks oluliseks mõjutajaks.

DND on Eesti mõistes kindlasti fenomenaalne nähtus, sest sel ajal, kui enamik kohalikke kollektiive maadleb probleemiga, kuidas jõuda välismaa muusikaturule, otsustasid DND mehed lihtsalt välismaa turule kohale sõita ja sealt jalga ukse vahele ajama hakata. Nii müüsid mehed sajandivahetuse paiku Eestist lahkumisel maha kogu oma maise vara, millest teenitu juhtumisi nädala kestnud ärasaatmise peol ära kulutasid. Nii tuli noortel ambitsioonikatel muusikutel käia läbi sõna otseses mõttes tulest ja vasktorudest, et endale nüüd juba Inglismaal jalad alla saada ja pillid uuesti osta. Samas on DND ka Londoni muusikamaastikul iseäralik nähtus. Sel ajal, kui kõik kaugemalt tulnud kollektiivid kohanduvad oludega ja keskenduvad ingliskeelsele loomingule, hakkasid eestlased Londonis hoopis laulma üllatuslikult vene keeles. Selle põhjuseid tasub otsida bändi loomingulise liidri Andreas Sepa isiklikest lemmikutest. Nii nendibki bändi laulja ja laulude kirjutaja, et idanaabrite roki suurkuju Kino, on tema jaoks üks enim inspiratsiooni pakkuvatest artistidest. Kusjuures bändi venekeelsed lood on ka Londonis kontsertidel positiivselt vastu võetud ja bändi cover Kino loost „Zvezda“ on kiitnud ka tulihingelisemad Kino fännid.

Tulenevalt keskkonnast, kus bänd tegutseb, ei saa nad muidugi üle ega ümber ka ingliskeelsest loomingust. See on kollektiivil talletatud varem ilmunud albumitele „LowBudget Rock n´Roll“ ja „Flow“ ning lühialbumile „Time To Fight“. Tegelikkuses hõlmas ka nende viimane album endas kahte plaati – eesti- ja venekeelset ning ingliskeelset. Bändi liidri Andrease sõnade kohaselt on ta tegelikult koguaeg kirjutanud lugusid kolmes keeles, lihtsalt ta polnud neid kõiki bändile pakkunud. DND loomingus tunneb mõjutustena ära mitmeid alternatiivroki suurkujusid ja seepärast tasub end lainele sättida kõigil, kellele läheb korda Interpoli, The Cure´i või Joy Divisioni looming. Samas on kontserdile oodatud kõik, kes vähegi peavad lugu ja hindavad head muusikat, sest DND on ilmselt bänd, kellest me kuuleme Eestis veel palju.

Neljapäeval, 17. novembril astub DND Lonkava Konna Kõrtsis üles oma lugude paremikuga, kuid kuulajate rõõmuks kergitatakse saladuseloori ka uuelt salvestatavalt materjalilt. Lisaks DND-le astuvad kontserdil üles ka kodulinnas juba legendi staatusesse tõusnud grunge ja roki kollektiiv The Belka ja bluusi ning pop-rokki segav Sibyl Vane. Kontsert algab kell 20 ja on tasuline.

Samal teemal: