Täna kell 12.53 finišeeris Pärnu rannas Kristjan Puusild, kes alustas 1. juunil sealtsamast jooksmist 1000 km pikkusel distantsil ümber Eestimaa. Viimase 50 km lõigu läbimist alustas elujooksja Kristjan hommikul kell 9.00 Tõstamaalt, püsides kogu teekonna vältel plaanitud graafikus.

Imetlusväärse hoogsa tempoga jooksis ta kesklinna Suurelt sillalt maha, vaid

käsi oli pikalt väljasirutatud, et hoogu vähendamata haarata joogipudel. Sillal võis temaga koos jooksmas näha 5 paari jalgu. Jahtklubi juures muutus kaasajooksjate grupp mitu korda suuremaks. Võinuks küll oodata suuremat osavõtjate hulka, kuid arvestades Kristjani jõulist minekut veel isegi lõpu kilomeetritel, polegi niisama lihtne temaga sammu pidada suutvaid jooksjaid leida.

Finiši koridori tõkete ääres tervitasid Kristjanit tervitama tulnud sõbrad ja vaatajad, keda võis ühtekokku olla saja ringis.

Finiši väravate läbimise järel ei antud talle sekunditki hingeõmbamise aega. Ahti Puudersell oli esimesena mikrofoniga vastas, et küsida, kas nüüd on 1000 km läbitud? „Ei tea,” ei osanud Kristjan sellisele küsimusele midagi muud vastata. Igaljuhul on ta esimese eestlasena tõelise meheteoga hakkamasaanud. Kohe tülitas elujooksjat Vikerraadio, kes ulatas otseeetrisse minekuks mobiiltelefoni.

Alles seejärel sai tunnustuse avaldamiseks sõna Pärnu Kahe silla kampaania pealik

Margus Randmäe, kes kinkis talle Jaansoni rajal jooksmise suveniirsärgi. Randmäe kutsus kõiki kohe registreerima peatselt toimuvaks kahe silla jooksuks Jaansoni rajal, kus ka Kristjan on lubanud osaleda. Täna andis aga elujooksja sümboolse teatepulga üle Margus Randmäele.

Peale seda võttis Kristjan mikrofoni enda kätte, et rohkete tänusõnadega pöörduda oma abistava meeskonna ja randa kogunenud kaasaelajate poole. Esimene tänu kuulus sellele mehele, kellega ta täna hommikul Tõstamaalt alustas. Mees olevat talle alustuseks hoogu kütnud tervelt 34 km pikkusel rajal. Samuti tänas meest mustas särgis, kes hoidis tal käest lõpu meetritel. Ta tänas isa ja ema, samuti Kadri Jansonit, kes on olnud assistent-füsioterapeut ja paljusid teisi. Fažer toitis teda leivaga ja Snickers andis jooksuks jõudu. Sponsoreid oli aga palju rohkem.

9 nädala, ehk 63 päevaga läbis Kristjan 11 maakonda: Pärnumaa, Viljandimaa, Valgamaa, Võrumaa, Põlvamaa, Tartumaa, Jõgevamaa, Lääne-Virumaa, Ida-Virumaa, Harjumaa, Läänemaa.

Selline tegu nõuab loomulikult head kehalist ja vaimset ettevalmistust. Alates 2005. aastast on ta osalenud 10 maailma erineval maratonil Stockholmis, Berliinis, Ljubljanas, Kopenhagenis, Oslos, Tromsos, Rovaniemis ja Bostonis.