Mõte tekkis juba kevadel. Koostööpartneriks valiti OÜ Vändra Leib, sealsed leivameistrid mõtlesid välja ka uued maitsvad retseptid.

Esimesed katsekakukesed toodi maitsta toimetuseperele. Pimetestiga tegime oma meelest parima valiku. Sõelale jäid linaseemnete ja muljutud rukkiteradega tummine vormileib Maalehe Vormikas ja magusam põrandaleib Maalehe Lapik.

“Oleme Maalehe leivad müüki saatnud algul väiksemate partiidena nagu ikka uudistoote puhul,” teatab Vändra Leiva tootmisjuht Geidy Pajumäe.

Praegu saab Maalehe Lapikut põrandaleiba 0,33kg pakendis osta Valga, Võru ja Põlva Selverites. Maalehe Vormikas vormileib on 0,38kg pakendites müügil Pärnu, Saku, Viljandi, Keila ja Tallinna Selverites. Viilutatud leivad on müügil rohelist ja kollast värvi väiksemates pakendites. Mõlemad leivad on poeletis Tartu Selverites ning Järve, Pirita ja Kadaka Selverites.

Lisaks müüvad mõlemat leiba Haapsalu Konsumid ning mõned väiksemad poed Pärnumaal. Ka saab leibasid proovida ning osta kõikidel laatadel-messidel ja suveüritustel, kus Maaleht oma telgiga väljas on.

Geidy Pajumäe kinnitab, et Maalehe leivad ei sarnane teiste Vändra Leiva toodetega, vaid on tehtud täiesti uudsete retseptide järgi.

“Mõlemad leivad on valmistatud naturaalselt kääritatud juuretisest, vormileival on terad sees, sellist teraleiba meil varem polnud. Ka pole me varem teinud magusama maitsega põrandaleiba,” ütleb Pajumäe.

1994. aastal tööd alustanud Vändra Leib töötab Eesti kapitalil ja on tuntud oma tervislike toodete poolest.