Pärnu Jääfestival

Pärnu Jääfestival tähistab Eesti sünnipäeva suure ühislaulmisega. 23. veebruaril esinevad Jääfestivali talvepargi vabaõhulaval Tõnis Mägi, Maarja-Liis Ilus ja enam kui 200 koorilauljat.

Maarja-Liis Ilus ja Tõnis Mägi

Dirigent Jüri-Ruut Kanguri käe all esitatakse laule, mis on tuntud Tõnis Mägi repertuaarist, laulupidudelt ja Rein Rannapi loomingut. Esitamisele tulevad sellised tuntud lood nagu „Ärkamise aeg“, „Tuljak“, „Suudlus läbi jäätunud klaasi“, „Ilus oled, isamaa“, „Ta lendab mesipuu poole“, „Eestlane olen ja eestlaseks jään“ ning „Koit“.

Koos Tõnis Mägi ja Maarja-Liis Ilusaga astuvad lavale Sauga põhikooli koorid, Pärnu Ühisgümnaasiumi segakoor, Lauluselts Sireli Paikuselt, segakoor Kungla, Sindi Laulukoor, Leelo, Pärnu Oikumeeniline Naiskoor, naislauluselts Linda, segakoor Endla. Kaastegev on saatebänd koosseisus Tarmo Sillaots (klaver), Handrik Soon (kiterr), Peedu Kass (basskitarr), Andrus Lillepea (trummid). Lavale astub ka ekstreemrahvatantsurühm Viisuke.

Korraldajad loodavad, et vabaõhukontsert kujuneb suureks ühislaulmiseks. Kontsert algab kell 19 ja kestab pisut üle tunni, kuid tegemist jagub perele nii enne kui pärast kontserti. Juba kell 12 saab Jääfestivali talvepargis paitada Eesti hobuseid, lastele on suusavõistlusi ja suurematele kodutoidu degusteerimist.

Päev lõppeb uisu- ja tantsuetendusega „Jääsümfoonia“, mille on lavastanud Heili Palm-Vaikma ja kus lavale astuvad uisutajad, tantsijad ja fly grossing trupp.

Jääfestivali talvepark asub Pärnu kesklinna silla juures sadamakail. Jääfestivali talvepark avatakse laupäeval, 23. veebruaril, ja pühapäeval, 24. veebruaril kell 12. Park on avatud kuni kella 22ni. Talveparki pääseb piletiga. Sooduspilet täiskasvanule on 5 EUR (Selveri, Olerexi, Bauhofi, Tallinki kaardiga).

Täpsem info: www.icefest.eu