Tauri Villemson ja Liisa Soovere õpivad Pärnumaa Kutsehariduskeskuses

Parimad autoerialal

Üleeile ja eile toimus Pärnumaa Kutsehariduskeskuse autotöökojas üleriigiline "Autoerialade Keskastme Kutsemeisterlikkuse võistlus" II ja III kursuste õpilastele. Korraldajaks oli Autokutseõppe Liit. Üldvõidu võttis Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane Tauri Villemson, kes sai ülekaalukalt esikoha põhikoolijärgse õppekavarühma arvestuses ja oli parim ka tehnilise mõõtmise kategoorias. Villemsoni juhendaja on kutseõpetaja Priit Auväärt.
Võistluse võitjale järgnesid põhikoolijärgsete õppijate arvestuses Gustav Ubras Tartu Kutsehariduskeskusest ja kolmanda koha saavutanud Jaan Pettai Valgamaa Kutseõppekeskusest.

Keskkoolijärgsete õppijate arvestuses tuli võistluse võitjaks Indrek Jõgi Tartu Kutsehariduskeskust, teiseks jäi Aare Nurk Rakvere Ametikoolist ja kolmandaks Maksim Rubahhin Tallinna Lasnamäe Mehaanikakoolist.

Väljaspool arvestust pakkus võistlejatele konkurentsi võistluste parima tulemusega
Madis Rammul Tartu Kutsehariduskeskusest. Tema pälvis Robert Bosch OÜ eriauhinna ja esindab selle aasta 4. - 6. oktoobril Eesti autotehniku kutsepädevust.

Üldse võisteldi viiel erineval alal ja testis: sõiduki perioodiline hooldus, rehvivahetus, tehniline mõõtmine, sõidukiosa osandamine vastavalt juhisele, elektriskeemi koostamine ja mõõtmised ning test eelnevalt nimetatud teemade kohta.

Sündmuse eesmärgiks oli lähendada autoeriala kutsekoole ning arendada autoeriala õppijate kutsemeisterlikkust, samuti populariseerida autoerialasid ning ühtlustada erialaõpetajate mõtteviisi infoseminaridel saadud teadmistega. Ürituse läbiviijaks ja korraldajaks oli Autokutseõppe Liit.

Võistluste sponsoriteks olid Scania eesti AS, Robert Bosch OÜ, Mecro AS, Stokker, Toyota Baltic AS, SA Innove, Pärnumaa Kutsehariduskeskus, Amserv Auto AS.
Võistluste korraldajad tänavad kaasa aitamise eest oma tiimi: Taivo Kaelep ja Mati Otsing, võistluste hindamisel abiks olnud Enno Puidet'it ja Ilmar Eek´i, kooli söökla mees-naiskonda toitlustamise ning lõputordi eest!

Parimad majutusteeninduses

Eile selgitati Tartu Kutsehariduskeskuses peetud majutusteeninduse eriala üleriigilistel kutsevõistlustel ka parimad majutusteenindajad. Sealgi läks võit Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilasele Liisa Sooverele, teise koha sai Agnes Merila Tallinna Teeninduskoolist ning pronksmedali vääriliselt hinnati Triin Sarapikku, kes õpib samuti Pärnumaa Kutsehariduskeskuses.

Välja anti ka kolm eripreemiat. Parima toateenindusega hiilgas taas Liisa Soovere Pärnust. Parim teooria tundja oli Pirjo Paabo Tartu Kutsehariduskeskusest ja parim klienditeenindaja Katre Kaptein Haapsalu Kutsehariduskeskusest.

Kutsehariduse populariseerimise programmi suhtekorraldaja Greta Kaupmees ütles, et võistlusülesandeks oli hotellitoa ettevalmistamine ja korrastamine, teooriatest, kolmekäigulise õhtusöögi eelkatte tegemine ning venekeelne situatsioonülesanne hotellitoas. Võistlus toimus juba viiendat korda, osalejaid oli 18 õpilast kuuest koolist üle Eesti. Võistlejaid hindas oma ala spetsialistidest koosnev komisjon, mida juhtis hotelli Dorpat majapidamisjuht Katrin Peterson.

Võistlust korraldas Sihtasutus Innove koostöös Tartu Kutsehariduskeskusega. Võistlust rahastasid Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium. Toetajad: Reserv Rent ja Altia Eesti.