Paikuse valla õpetajad Raimondis

Paikuse vallavalitsus jätkab pikaaegset kaunist tava kutsuda igal aastal õpetajate päeva puhul oma kodukandis töötavad õpetajad pidulikule õhtusöögile, kus austatakse valla aastaõpetajaid ja tervitatakse uusi tööpostile asunud pedagooge.

Ene Mihkelson, Ulvi Mihkeles, Tiina Tominga Erbezinger

Sooviga rõhutada erilist austust oma õpetajate vastu valitakse alati pidupäeva vastuvõtuks mõni hästi esinduslik restoran. Tänavu tulid õpetajad juunis avatud uude Hedon SPA hoonesse, milles asuv hubane restoran kannab '30-ndatel musitseerinud ja Pärnule kuulsust toonud legendaarse muusiku Raimondi nime.

Meelelahutuslikku esinemist ei pakkunud sedakorda kuulsused kaugemalt, vaid muusikud oma koduvallast. Ukrainlaste abielupaar Raissa ja Mykola Rybchenko elavad esimest aastat Paikusel. Mykola saatis akordionil Raissa laule ja tutvustas esitatud palade sisu täiesti arusaadavas eesti keeles. Lõunapärases temperamendis esitatud lood võeti õpetajate poolt siiras tänutundes vastu ja meeldimist kinnitati südamlikult tugevate plaksutamistega.

Sõnavõttudega tervitasid õpetajaid vallavanem Kuno Erkmann ja abivallavanem Helve Reisenbuk. Meeldejäävalt kõnetas õpetajaid abivallavanem, kellel on sageli jutustada mõni kasulik õpetlik lugu. Eile osutas ta hanede meeskonnatööle, mida tasub ka inimestel märgata.

Kuno Erkmann                                                                                                       Helve Reisenbuk

Aasta õpetaja nimetus omistati kolmele naisele.

Mesimummi lasteaias erivajadustega lastega tegelevat Ene Mihkelsoni tuntakse tema suure ja mitmekülgse loovuse poolest. Tema osana rõhutakse näidendeid ja kiidetakse planeerimise oskust. Mihkelson on konkreetne ja otsekohene.

Paikuse Põhikooli õpetaja Ulvi Mihkeles õpetab vallas juba veerand sajandit. Oma teadmisi ei hoia üksnes enda isiklikuks tarbeks vaka all. Käesoleval aastal ilmus temalt koostööraamat „Tarkus tuleb tasapisi“. Nii praegused kui endised õpilased peavad teda maailma parimaks õpetajaks, kelle veendumuse kohaselt võidab hea sõna võõra väe.

Tiina Tominga Ergezinger tuli, nägi ja võitis Seljametsa Lasteaed Algkooli pere südamed. Säravalt lihtsa ja isikupärase inimesena pälvib ta oma tõsise suhtumisega töösse kogu kollektiivi lugupidamist.

Aasta koolitaja aunimetuse sai Anne Kalmus Paikuse Põhikoolist , kes 2012. aastal tunnistati maakonna aasta õppematerjali loojaks.

Austatud õpetajatele kingiti raamitud tunnuskiri, Paikuse sümboolikaga tass ja lillekimp.

Samal teemal: