Lapsi vaadata on alati suur hingerõõm! Selles kogemuses veendusid Sindi sotsiaalmaja tegevuse 10. aastapäeval järjekordselt kõik, kes täna keskpäeval juubilari õnnitlussoovidega külastasid. Valdavalt vähekindlustatud ja enamat hoolt vajavatele eakatele inimestele mõeldud sotsiaalmaja täitus kevadlillelistes kostüümides mudilastest, kes särasilmsetena laulsid ja deklameerisid. Ainuüksi laste häälekõla kuulmine paneb hinge teistsuguselt võnkuma ja parandab südamerütmi. Vast seepärast eristus Sindi lasteaia tehtud kingitus suuresti teistest, kuna lasteaia juhataja Viivi Palmissaar ja muusikaline juht Helle Salumäe tulid majarahvast tervitama koos pisikeste võsukestega. Paljud eakad tunnistasid, et lapsi vaadates ja kuulates jooksis neil endilgi lapsepõlv meeldivates mälestustes silme eest mööda.

Linnapea Mati Mettus tuli pererahvast tervitama praktilisemate mõtetega ja

võttis kaasa päris suure keedupoti, et korraga kuni 45-le inimesele supp pliidile keema panna. Just nii palju on hetkel abivajajaid hingekirjas. Keskeltläbi käib kohapeal söömas 15 inimest päevas ja samapaljudele viiakse lõuna koju kätte.

„Iga asutus on oma juhi või eestvedaja nägu ja tõepoolest on läbi aegade olnud siin väga toredad perenaised. Siin ollakse väga lahked ja sõbralikud. Eakatel inimestel on alati väga meeldiv tulla teadmises, et neid oodatakse lahke naeratusega näol - mitte nii, et kohale tulles ei teata arvata, mis juhtub või mida öeldakse. Perenaiste endi positiivne olek loob oodatud meeldiva õhkkonna,” jagas linnapea tunnustust kokk-juhataja Viive Sepiku ja tema abiliste aadressil, kes kõik püüdsid varjuda loomupärasesse tagasihoidlikusse, et mitte millegiga esile küündida.

Koka abi Anu Alabert rääkis sellest, et lisaks kehakinntusele võib majas aega veeta ajalehtede lugemisega ja muidu koos istuda. Seltsi elu poolelt saadakse ilusti oma jutukesi vesta ja niisama istuda, et teinekord ka oma muremõtteid üksteisega jagada. Sotsiaalmaja teenuste hulka kuulub ka pesupesemine. Maja võimaldab samuti sünnipäeva- ja peielaudade valmistamist.

Sindi Avatud Noortekeskuse juhataja Helle Vent jättis pidupäevaliste südamesse ja humoorikalt kujundatud kaardile enda loodud luuletuse: „Hinnaline õis on igapidi uhkem, / kuid eks see ka kallist vaasi küsib. / Võõrasemas aimub ilu rohkem, / peenral tema kaua kena püsib.”

Jäävat ilu on loodud Sindi sotsiaalmajas heasoovliku tegevusega abivajajate suhtes. Jäävat ilu on loodud maja ümbruse korrastamise ja kaunimaks muutmisega. Jäävat ilu on loodud ka hoone renoveerimisega, et ajalooline raudteemaja kestvalt kaua kena väljanägemisega püsiks. Möödunud sügisel vahetati katus uue vastu, kuid tehtud on palju enamatki. Nüüd on ehitis esitatud 2009. a. korraldatavale üleriigilisele konkursile „Kaunis kodu”, sest selle maja puhul on tegemist mitmetähenduslikus mõttes kauni koduga.