Amali Jegorova sünnipäev on mardipäeval. Kolmveerand sajandit tempokat elu pole tantsumemme temperamenti vähendanud. Alles mõned nädalad tagasi oli vanaema õunapuu otsas. Selleks puhuks nõjatas ta redeli kõrvalhoone seina najale ja ronis krabinal katusele, et õuntele otseteed ligi pääseda. „Ehitusteadmistest jäi pisut puudu,” tunnistas Amali täna oma kunagistele tantsumemmedele, kes olid tulnud kauaaegset juhendajat õnnitlema. Lõbusas meeleolus meenutas ta seda, kuidas eterniiditahvlid jalge all purunesid, ise alla kukkus, ühe redelipulga ära lõhkus ja oma luud terveks jättis. Kiirabi sõidutas ta küll traumaosakonda, kuid arvas heaks juba mõni tund hiljem liinibussile saata.

Juubelipäeval Amaliet külastanud maalikunstnik ja aastatel 1961 kuni 1986 Sindi Keskkooli direktori ametit pidanud Harry Raide kinkis maali, millel ta kujutab majakat sinetaval mererannal. Selgituseks ütles autor, et see maal on maalitud spetsiaalselt Amali elu kirjeldamiseks. Tema tegevus on tihti paljudele suunda näidanud.

Septembri esimestel päevadel tänas Pärnu linn rahvatantsujuhti Alli Põrki teenetemärgiga, sest 30 viljakat tööaastat väärisid tunnustust. Amali Jegorova nõudliku pilgu all harjutas Alli rahvatantsu kunsti. Norra Rahvusballetis töötav tantsija Teet Kask pälvis möödunud aastal Norra ooperi- ja balletiklubi traditsioonilise aastapreemia. Temagi on õppinud Amali terava pilgu all.

22. novembril tähistavad Sindi tantsumemmed oma tegevuse 50. aastapäeva. Amali osa pensionäride ringi töös oli aga algusaegadel hindamatu väärtusega. Amali eestvõttel valmis ka Pärnumaa memme-taadi peo lipp, mis aastast aastasse rändab järgmise peokorraldaja kätesse. 2005. aastal toimus memme-taadi pidu Sindis. Nii andsid Sindi tantsumemmed esmakordselt peolipu edasi Tõstamaale, kelle korraldada usaldati järgmine pidu. Käesoleval aastal rändas peolipp Arest Tootsi ja nii peaks kulgema lipu teekond teatepulgana vallast valda.

Oma Pärnumaa värvikirjas rahvatantsu seeliku lubas Amali viimast korda selga panna 22 novembril, et teha ühe tantsu Sindi Seltsimajas, kus tänased „Murueided” tähistavad tegevuse poolsajandi pikkust juubelit. „Kuidas nii?” küsisid tantsumemmed ehmunult. Selgus, et peale seda läheb Amali pikale reisile tütre juurde Ameerikasse, et kinkida see oma lapsele.