Külastusreisi eesmärk on tutvustada väliskülalistele Tartu maratoni ning üldisemalt ka Lõuna-Eestit kui atraktiivset piirkonda vaba aja veetmiseks. Ajakirjanikud ja reisikorraldajad veedavad Eestis neli päeva. Külalised teevad muuhulgas lähemat tutvust ülikoolilinnaga, põikavad sisse raekotta ning teevad väljasõidu Põlvamaale Taevaskotta ja Räpinasse.

„Juba täna osaleb Tartu maratonil üle 1200 välisosaleja, mis tähendab seda, et koos sportlaste ja nende saatjatega toob see Eestisse 1500-2000 välisturisti. Tuleviku ja ühtlasi pressireisi eesmärk on kasvatada Tartu maratoni osalejate osakaal 20 protsendini osalejate üldarvust eeloleva 5 aasta jooksul,“ sõnas 41. Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Väliskülaliste reis saab teoks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toel ning on üks osa aastatel 2011-2012 läbiviidavast projektist Tartu Maratoni tutvustamiseks välisturgudel.

41. Tartu Maraton toimub 19. veebruaril ning on ühtlasi Eesti maratonisarja Estoloppeti kolmandaks, Ski Classics sarja neljandaks ning Worldloppeti maratonisarja 11. etapiks.