Vaatamisväärsed ja ohtu ähvardavad varemed

Hukatuse peremees ütles usutluses meediaesindajale, et eelnevad turu-uuringud kinnitavad ohutsoonis liikuda soovivate huviliste üllatavalt suurt arvu, mis tõotab kasumit mitte teenivale vabaühendusele suurt tulu tuua ka kõige mõõdukama piletihinnaga. Siiski peavad turistid arvestama sellega, et muidu soodsale sissepääsu hinnale lisandub üsna kopsakas elukindlustuspoliisi tasu, mis korvaks tõenäoliselt igat turisti tabava tõsisema tervisekaotuse puhul kõik ravi- ja hoolduskulud.

Piletit osta ja kindlustuspoliisi saab vormistada lähedal asuvast abihoonest, mille pisut risustatud ümbrus aitab turiste sujuvalt kohanduda hilisemate tõeliste katsumustega. Hoone uksel tervitav pagaripoiss teatab võimalusest enne ohurajale asumist tublisti keha kinnitada, et võimalikul abitusse olukorda sattumisel suudaks inimene vähemalt ööpäeva ilma joomata ja söömata vastu pidada. Mittetulunduse vabatahtlike abiga ollakse siiski vastutava asjamehe sõnul võimelised hiljemalt 24 tunni jooksul hätta sattunutele päästeoperatsiooni korraldama.

Meediaesindajas tekitas küsimust MTÜ lootus teenida kiiresti hiigelkasumit, kui samal ajal rõhutatakse, et vabaühenduse põhikirjaliseks eesmärgiks polegi kasumi teenimine ja abistava tööjõuna kasutakse koguni vabatahtlikke. Hukatuse peremees selgitas, et kogu saadav kasum läheb praegusele müüride omanikule, kes MTÜ-le turismiobjekti välja rendib. Kahepoolse lepingu põhjal läheb kogutav tulu vanade müüride taastamisele ja tulevase äri ning kultuurikeskuse lõpuni ehitamiseks, mis tõotab linna uue centrumi välja arendamisel omanikele veelgi suuremat kasumit kui täna avatav ekstreemsusrada.

Kas on olnud juba märgata ümberkaudsetel tänavatel ka esimesi huvilisi? Vastati, et tõenäoliselt siiski veel mõnel esimesel kuul ei õnnestu kedagi ekstreemsusrajale meelitada, sest müüridelt pudenevate kivikeste ja kopsakamate tükkide arv olevat liiga harv nähtus, aga edaspidi võib kahtlemata oodata suuremat tungi objektile. Seda eriti selleks ajaks, kui mõni viiekorruselise kõrgusega sein maha langeb või kogu hiigelkarp peaks hakkama kokku kukkuma. Siiski ei suuda Hukatus selle päeva täpset aega ette ennustada ja nii soovitatakse juba aegsasti hakata muinsusväärset rajatist külastama.

Samal teemal: