Vaatan peamiselt ETV uudistesaateid, et olla kursis sündmustega, mis meil ja mujal maailmas toimuvad. Aga vaatan ka Kanal 2 ja TV 3 uudiseid, kuid muude saadete jaoks aega ei jätku. Muid telekanaleid ajapuudusel ei jälgi pea­aegu üldse.
Raadiot kuulan enamasti autosõidu ajal. Valin raadiojaama selle järgi, kust tuleb mõistlikku ja analüüsivat juttu. Enamasti on see Vikerraadio.
Minu meelest on nii raadiosaated kui üldse meedia viimasel ajal sisult aina asjalikumaks muutunud.

TOOMAS MATTSON
Riigikontrolli kommunikat­sioonijuht

Töö tõttu tuleb mul jälgida kohalike telekanalite uudiseid ning ühiskondlik-poliitilisi saateid, kuid salvestava digiboksi abil on nende kiire läbikammimine ajasäästlik. Lisaks püüan jälgida BBC saateid nagu “Dateline London”, “The Doha Debates”.
Meelelahutusest eelistan Briti seriaale — ERRi hanketoimetus teeb ses osas väga head tööd. Kogun seriaale ka DVDdena, et kui tuju tuleb, siis vaatan. ERRi vanad arhiivisaated on samuti lahe vaatamine. Üldse püüan seada nii, et vaatan mind huvitavat programmi salvestatuna siis, kui aega ja võimalust on.
Raadiot ei kuula üldse, kui midagi vaja, siis saab kasutada netis otsestriimi. Aeg-ajalt kasutan ka ERRi raadiokanalite järelkuulamise võimalust. Üldse on igasuguste arhiivide kättesaadavaks tegemine veebi kaudu väga tervitatav.

INGRID RÜÜTEL
folklorist

Televiisorit vaatan väga vähe. Peamiselt “Aktuaalset kaamerat” ja mõningaid probleemsaateid.
Mõne probleemsaate kuulamiseks lülitan mängima Kuku raadio, aga eelistan Klassikaraadiot. Sageli ka Elmarit. Olen küll rahvamuusika uurija, kuid tahan olla kursis sellega, mis toimub popmuusikas.

Tegelikult ongi väga raske vahet teha rahvaliku ja popmuusika vahel. Rahvamuusikaski tehakse ju huvitavaid seadeid, mõned meie popartistid laulavad aga regivärssi.

URMAS PAET
välisminister

Telekat vaatan üpris kaootiliselt, kuna pean väga palju kodust ära olema. Välismaal vaatan peamiselt uudistekanaleid BBC ja CNN.
Eestis käib mu telekavaatamine selle järgi, mis parajasti pilku haarab. Uudistesaadetest vast ainult “Aktuaalset kaamerat”, esmaspäevaõhtuti jälgin dokfilme.

Sarisaateid pole mõtet mul vaatama hakatagi, sest niikuinii ei õnnestuks kõiki osi näha. Aga viimasel ajal olen sattunud vaatama “Kapitali”, mis on minu meelest päris hea.

Lapsed sundisid vaatama ka “Eesti otsib superstaari” finaali. Nende palvel ma isegi helistasin ja andsin kaks häält meie pere lemmikule Liis Lemsalule.

Raadiot kuulan autos peamiselt. Kui olen koos lapsega, tuleb keerata StarFMi peale. Kui sõidan üksi, siis sõltub kellaajast. Näiteks Vikerraadio “Vinguviiulist” saab palju huvitavat infot.

ENE ERGMA
Riigikogu esimees

Vaatan eelkõige uudistekanaleid CNN ja BBC, aga ka Eesti telekanalite uudistesaateid, alates “Aktuaalsest kaamerast” ja lõpetades TV 3 “Kümneste uudistega”.

Kindlasti vaatan Vene telekanalit Vremja, kus meenutatakse väga põnevaid ja andekaid persoone, keda omal ajal hea meelega kõik telekast jälgisime. Olen mõelnud, et Eesti telekanalitest võiks ka tulla selliseid omaaegseid kuulsaid kultuuriinimesi meenutavaid saateid. Vene telekanalitest vaatan hea meelega ka vanu filme.

Mulle meeldivad veel BBC krimisarjad. Õnneks näitab neid ka ETV.

Kuulan peamiselt Vikerraadiot, kui sõidan autoga Tallinna ja Tartu vahet. Kui aga peaksin liiga tõsistest teemadest ära tüdinema, siis lülitan Raadio Elmari peale. Elmar on väga lahe.

IVARI PADAR
poliitik

Kuulan Vikerraadiot peamiselt siis, kui olen Eestis ja sõidan autoga. Ma ei väsi kiitmast, et Vikerraadio saated on kõik väga head.

Kui olen Brüsselis, siis vaatan Euronewsi, ka BBC kuulub minu lemmikute hulka. Eestis olles jälgin põhiliselt Eesti Televisiooni, sest seal on päris palju vaadata. Mulle meeldivad eriti ETV autorisaated — eelkõige Mati Talviku ajalooteemalised.

Olen viimasel ajal tähele pannud, et pühapäevahommikuti kipun hommikukohvi kõrvale “Prillitoosi” vaatama. Seal on väga elulised ja huvitavad teemad.