Põllult patta: Ahvenafilee, õuna-juurselleri püree ja õunaraguuga
Ahvenafilee, õuna-juurselleri püree ja õunaraguuga
Püree
2 spl võid
1 suurem juurseller
200 ml õunamahla
3 õuna
1 loorberileht
Sulata või potis ja lisa tükeldatud juurseller. Kuumuta kuni seller muutub kergelt pruunikaks.
Pane sisse õunad, kuumuta veel veidi ja vala peale õunamahl ning viska sisse loorber.
Keeda tasasel tulel kuni õunad on pehmed. Võta loorber välja ja püreesta.
Vajadusel maitsesta.
Õunaraguu
1 spl võid
1 suurem sibul
4 õuna, kõvemat
Rohelist sibulat, või murulauku
Soola, pipart
Sulata või ja prae sibul klaasiaks. Pane juurde tükeldatud ja kooritud õunad ning kuumuta kuni õunad on pehmed. Maitsesta ja sega sisse roheline hakitud sibul.
Salat
4 tk Redist
4 tk Brüsselikapsast
Soola, pipart, õli
50ml valget veiniäädikat
Blanšeeri ratasteks viilutatud redis ja lehtedeks nopitud brüsselikapsas soolaga maitsestatud vees. Sega omavahel kokku ja maitsesta.
Kala
120 g kalafileed nahaga
Võid
Õli
Soola, pipart
Maitseta kala soola ja pipraga ning prae mõlemalt poolt kergelt kuldpruuniks.