Huvi reaalainete vastu

Meie gümnaasiumis põhineb õppetöö kolmel õppesuunal. Traditsiooniline õppesuund jätkab akadeemilise gümnaasiumihariduse andmist, mis võimaldab igal lõpetajal teha enda jaoks olulisi valikuid edasiõppimisel.

Loodusteaduste suund toetab loodusainete laialdasemat õpet. Kolmanda suunana on koostöös Järvamaa Kutsehariduskeskusega loodud uut laadi kutseõppevõimalus gümnaasiumis. Õppekava “Arvutid ja arvutivõrgud” raames omandatakse teadmisi arvutiteaduse tähtsusest, töö­ohutusest ja -tervishoiust, projektijuhtimise ja andmebaaside alustest, rakendusfüüsikast, jpm.

Suuna lõpetaja saab Järvamaa Kutsehariduskeskuse tõendi kutseõppe läbimise kohta koos hinnetelehega. Kes sooritavad kutseeksami edukalt, saavad lisaks ka IT-süsteemide nooremspetsialisti kutsetunnistuse.

Oleme veendunud, et IKT-tunnid koolis ja gümnaasiumi kutsesuund tekitavad suuremat huvi loodus- ja reaalainete vastu.

Lisaks IT-alasele õppesuunale osaleb meie kool sel õppeaastal Nutilabori projektis, mille käigus arendatakse noorte infotehnoloogiaalast huvitegevust. Õppimine ei käi ainult klassiruumis, vaid ka looduse õpperajal, huviringides, spordiringides, kultuurimaja liikumisrühmades.

Meie kooli õppima asumisel ei ole probleemiks elamiskoht ja -tingimused. Koolil on renoveeritud õpilaskodu, kus on kahekohalised WC ja duširuumiga toad, köök ja elutuba. Samas hoones töötab ka noortekeskus. Elamine õpilaskodus maksab vaid 8–12 eurot kuus. Gümnaasiumiõpilastele võimaldab Järva-Jaani vald tasuta töövihikud ja lõunasöögi.

Lahendusi tuleb ise otsida

Järva-Jaani gümnaasium ei kurda oma saatuse üle, vaid otsib pidevalt lahendusi, kuidas säilitada gümnaasiumihariduse saamise võimalus Põhja- ja Ida-Järvamaal.

Loomisel on Sihtasutus Piibe Koolid, mille asutajad on Ambla vald ja Järva-Jaani vald. Sihtasutuse eesmärk on võimaldada üld-, huvi- ja vabahariduse omandamist nii Järva-Jaani ja Ambla kui ka teiste omavalitsuste elanikele.

Järva-Jaani gümnaasium on maakool, mille õpilastele on toeks hulk tarku, hoolivaid ja usaldavaid inimesi, kes tahavad ja oskavad noori juhendada nii, et nad kasvaksid väärikaks ja arukaks.