Jutt puuküttega pitsaahjude keelustamisest läks itaallastest mööda
Puude varumisega on Itaalias lood kehvemad kui Eestis. Kuigi itaallased armastavad väga elaval tulel süüa teha, ei paista neil olevat veres küttepuude varumise tarkust nagu põhjamaalastel.
Puid hoitakse tihtilugu näiteks rõskes keldris, kus need niiskuvad ning siis püütakse neid süüdata oliiviõliga immutatud vatti vahele toppides.
Söögikohad, kus kasutatakse korralikke kuivi puid, seda küll tegema ei pea. Kui aga mõne aja eest püüti ahje hakata kütma kokkusurutud puidumassiga, mis oli keemiliste ainetega töödeldud, puhkes kära – samas ahjus tehtud toit ei ole ju tervislik!
Euroopa Liidu tasemel püüti puuküttel ahje kohe ka täiesti keelata. Näib, et itaallasteni see jutt aga ei jõudnud või nad ei sattunud seda imelikul kombel kuulma.
Võimalus, et pitsat hakatakse tegema ainult elektriahjudes, oleks sama, kui keelata eestlastele nende jõuluvorstid ja hapukapsad, teisisõnu – ilmvõimatu.
Nii ajavad itaallased rahumeeli halge ahju ja teevad edasi kõige hõrgumaid pitsasid maailmas.