Pärnu päästekomando peahoone ette kogunes täna kella 11.00 ajal ajakirjanikke, paras hulk lapsi, tuletõrjujad ja mõni üksik juhuslik möödamineja, kes kõik pea kuklasse ajasid, kui tuletõrje hoone katuselt hakkas tõusma heledat suitsu. Samal ajal avanesid depoo väravad ja sireeni huilgel väljus garaažist uhiuus 10 m pikkune redelauto. Peatudes sealsamas hoone ees, asusid tuletõrjujad kibekiirelt „päästetööd” teostama, sest katusel võis suitsu sees silmata ka kedagi kätega märku andmas.

Sedakorda oli tegemist demonstratsioon esinemisega, kuid juba järgmine väljasõit võib osutuda tõeliseks katsumuseks, kui tekib vajadus teostada päästeoperatsiooni mõne Pärnu 8 korruselise hoone ülemises osas. Uus redelauto võimaldab tõusmist kuni 32 m kõrgusele. Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnade järgi on alates esmaspäevast Pärnu tuletõrjujate käsutuses üks kahest Eestis olevast kõige kaasaegsemast redelautost. Varem tuli kasutada Tallina või Rapla komandode eritehnikat. Nüüd saab Pärnu redelauto ise söösta väljapoole maakonna piiri teisi abistama.

8 miljonit maksev redelauto baasmudel on valmistatud Man tehases ja spetsiaaltehnika lisatud Saksa firma Metz poolt.

Tänasele pidulikule nime andmise tseremooniale oli kutsutud ka Pärnu linnapea ja maavanem. Pärnu maavanem Toomas Kivimägi ütles tervitussõnavõtus, et seda autot on oodatud pikisilmi kogu tema pika ametis oleku aja kestel. Ta väljendas heameelt paljude laste pärast, kes olid tulnud seda sündmust kaema. Kivimägi meenutas, millist elevust oli tekitanud tema 5 aastasele tütrele hiljutine lasteaia ühiskülastus tuletõrje majja. Ta tõi näite Lääne Euroopast, kus lastele mõeldud piduliku sündmuse tähistamine tuletõrjujate keskel pole üldsegi tavatu juhus ja soovis sama meilgi praktiseerida.

Pärnu linnapea Mart Viisitamm tõi piduliku sündmuse tõsidusesse veidi huumorit ja kinkis 20 liitrilise kanistri koos kütusega, et ei juhtuks nõnda nagu hiljuti olevat juhtunud ühe politsei autoga, mis polevat bensiini enneaegse lõppemise tõttu sihtkohta jõudnudki.

Väga tõsise toimingu viis läbi vaimulik, kes luges piiblit ja ütles õnnistussõnad autole kaasa.

Huvitavaks läks siis, kui väike Karl üritas korduvate katsetega šampuse pudelit purustada. Lõpuks see siiski ka õnnestus, kui autokülge nööri otsa seotud pudel viimaks tuhandeks killuks pudenes. Väikese Karli valimine selleks õnnelikuks käeks tähendas sümboolset sidet kunagise Pärnu tuletõrjepealiku Karl Lorenz´iga, kes liitus tuletõrje seltsiga 1901. aastal. Karl Lorenz´i auks anti tehnika viimase sõna järele valminud redelkustutile samuti Karli nimi, sest tuletõrje päälik oli lisaks muule tunnustamisväärsele ka tehniliste uuenduste looja.