Kui paadi taga sooritatakse trikke tekkinud lainest, siis kaablisüsteemiga sõites hüpatakse ja trikitatakse vees ujuvatel obstaaklitel. Kaablisüsteemi eelis paadi taga sõitmise kõrval on lihtsus, kiirus, odavus ning keskkonnasõbralikkus.

Veelaua pargi rajal on trikitamiseks üks suurem hüppeplatvorm ning libistamiseks 16 meetrine käsipuu.

Kaablisüsteemiga veelauasõit sarnaneb lohesurfile, kuna veotross asub veepinnast ligi 8 meetri kõrgusel. Seega on rajatav süsteem ideaalne lohesurfaritele trikkide õppimiseks tuulevaiksetel päevadel.

Veelaua park pakub lisaks tavalisele sõiduvõimalusele algtaseme koolitusi, trikiõpet, suvepäevade korraldamist ning veelaua treeninguid.

Kesklinna silla kaile rajatakse ka 250 ruutmeetrine terrass ning kohvik. Veelauaga saab sõita kuni päikeseloojanguni, öörahu alguseni kostitab külalisi muusikaprogramm.

Suve jooksul toimub Pärnu veelaua pargis kaks suuremat üritust. Veelaua pargi avaüritus, kus külastajatel on võimalus soodushinnaga sõitu proovida. Suve suurima ekstreemspordifestivali Kuldrula raames toimuvad 13. augustil Eesti Meistrivõistlused veelauasõidus, kus Pärnu jõel näeb Eesti veelauaspordi absoluutset paremikku.