Ansambli John Stuart Mill esindaja Albert Marginal teatab, et 2005. aastal tegevust alustanud Pärnu alternatiivroki bänd John Stuart Mill annab sellel laupäeval Lonkava Konna kõrtsis teadmata ajaks viimase kontserdi. Kaks päeva hiljem asub Inglismaa poole teele bändi üks asutajaliige ja solisti Matt Samuel Berliozi (kodanikunimega Märt Niidassoo). Sellega seoses annab bänd teadmata ajaks viimase kontserdi, kus ette kantakse kõik seni helikandjatel ilmunud palad. Tuleb mahukas ja kindlasti huvitav kontsert, kus rõhk on pigem vanadel kui uutel lugudel. Ette kantakse bändi varasemast loomingust muuhulgas ka lood, mida paljud praeguse koosseisu liikmed pole kunagi mänginud, seega on John Stuart Milli loomingu vanadel sõpradel kindlasti põhjust tulla. Bändil on hea meel tutvustada samas ka oma värskeimat loomingut, nimelt kantakse ette ka lood oktoobri lõpus ilmuva EP-lt „Mao tee kalju peal“. Avastamis- ja kuulamisrõõmu peaks jaguma kõigile. Üritus algab kell 21 ja on tasuline.

John Stuart Milli tulevad teadmata ajaks puhkusele saatma Pärnu rokilegend Belka oma akustilise lugude paremikuga ja kohalik bluusiguru Kalev Koidu spetsiaalselt selleks ürituseks valminud kavaga. Oma tervitussõnad lausub ka ATP poistekoor, kes üle aasta end taas püünele seab. Õhtut pikendab ja rahvast tantsutab Chasper Kazparovich Picturesi legendaarne retro- ja rokihõnguline videodisko.

Ürituse tarbeks valmib spetsiaalne kogumik „Klaasmaja keldri lapsed“, mis sisaldab 13 lugu, millest kuus pole varem avalikkuse ette jõudnud. Lisaks bändi enda esitusele, sisaldab album kaht elektroonilist tõlgendust nende loomingust. Albumi juhatab sisse juba klassikaks saanud 2005. aasta salvestus loost „Moskva neegrid“, mis ilmus seni ainsal Pärnu bändide kogumikul. Kogumikule paneb punkti 2011. aasta augustis Soomes Chartmakersi mastering`i stuudios viimase lihvi saanud lugu „Mao tee kalju peal“, mis pärit samanimeliselt lühialbumilt. „Klaasmaja keldri lapsed“ on album, mis on oma loomult täpselt seda alternatiivi ja isetegemise mentaliteeti edendav, mida bänd on juba algusaegadest propageerinud. Nii võib öelda, et lasteks on kõik 12 artisti, kes albumil erinevates rollides üles astuvad ja keldriteks (ka sõna otseses mõttes) need kümme kohta, kus kogumikul sisalduvaid lugusid salvestati. Kuna kogumiku tiraaž on piiratud ja plaat on esialgsete plaanide kohaselt kättesaadav vaid 1. oktoobri kontserdil, siis pole kindel kas ja kust seda veel kunagi osta saab.