Vee karedust põhjustavad vees lahustunud kaltsiumi- ja magneesiumisoolad, mis kuumutamisel tekitavad katlakivi. Katlakivi lühendab oluliselt kodumasinate ja kütteseadmete eluiga ning suurendab energiakulu. Kuid see pole veel kõik. Kare vesi muudab pestes naha kuivaks ja juuksed takuseks ning pesu tundub alati pärast pesemist kõva. Seevastu pehme vesi muudab vanniskäimise nauditavaks luksuseks: juuksed on alati läikivad ja kohevad, nahk on siidine ning pesu pehme.

Lisaks sellele, et kareda vee põhjustatud muresid on rohkesti, on paljudel nendel probleemidel juures hinnalipik. On ju oluline vahe, kas sadu eurosid maksev kodumasin töötab aastaid või tuleb juba mõne aasta pärast hakata sellel küttekeha vahetama. Samuti on kallis vahetada pidevalt dušisüsteeme või segisteid. Odav ja tervislik pole ka lõputult osta kemikaale, millega puhastada karedast veest põhjustatud plekke või pindu.

Nutikad veepuhastusseadmed

Pärast Miridoni veepehmendusseadmete paigaldamist võib aga need probleemid unustada. „Kui lisada siia veel, et pehmendatud veega pestud pesu on imeliselt pehme, siis on pehmendatud vee positiivsete omaduste nimekiri üsna pikk,“ lisas ta.

Pehmendatud vesi on sarnane vihmaveele, milles on vähem kaltsiumi- ja magneesiumsoola, mistõttu pehme vee puhul saab kasutada vähem pesuaineid. Kui aga vee tarbija soovib vaid osalist pehmendamist ja vee kareduse väikeses koguses säilitamist, siis saavad Miridoni spetsialistid reguleerida puhastusseadme kontrollerit nii, et veel on olemas tajutav karedus, kuid kareda veega kaasnevaid hädasid enam mitte.

Nutikas veepuhastusseade

Kuidas kõike seda saavutatakse? Lahenduseks on Miridoni veepuhastusseadmed, mida saab paigaldada nii korter- kui ka eramajadele ja mis tagavad edaspidise vee hea kvaliteedi. Kui esmane väljaminek võib tunduda suurena, on tegemist investeeringuga elukvaliteeti pikkadeks aastateks, sest õige hoolduse korral kestavad veepuhastusseadmed aastakümneid. Lisada tuleb vaid pehmendussoola ja lasta seadmeid korraliselt hooldada. Sealjuures on Miridoni veepuhastusseadmete kontrollerid justkui legod, kus mingi osa purunemisel ei tule välja vahetada tervet kontrollerit, vaid ainult vajaminev osa.

„Siinkohal tahan ma purustada ka ühe müüdi soolaga vee pehmendamise osas. Ilmselt on see alguse saanud sellest, et nõudepesumasinasse peab katlakivi vältimiseks lisama soola,“ rääkis Monika Ristisaar. „Kuid soola lisamine veele ei muuda seda pehmemaks. Soola lisatakse nendele seadmetele, milles on filtermaterjal, mis vajab oma töövõime uuendamiseks soolalahusega läbipesemist. Seega ei lisa veepehmendusseade soola vette, vaid peseb seadme filtersisu soollahusega. Liigse soollahuse peseb seade endast välja – kui vesi on pärast pehmendi lisamist soolane, on tegu seadme rikkega ning tuleks kutsuda Miridoni tehnik olukorda kontrollima.“

Kui teil on samuti kodus probleemid vee kvaliteediga, siis võtke ühendust Miridoniga telefonil 506 6775 või kirjutage aadressil miridon@miridon.ee.

Rohkem infot leiate ka meie kodulehelt: www.miridon.ee

Jaga
Kommentaarid