Pooleliolevad politsei-, tervishoiu-, haridus- ja haldusreformid jätavad oma märgi ühiskondlikesse väitlustesse, seda ei suuda magusamaks teha ka kriisijärgse Euroopa Liidu kiireim majanduse kasv.

Rahvusvaheliste võlausaldajate programmist väljumine eelmisel aastal oli Valdis Dombrovskise valitsuse suur saavutus, mis lisas eneseusku Läti poliitilisele eliidile.

Reformid riigi seaduskorralduses ning kohustusliku tulu ja omandireformi sisseadmine on kandnud vilju, ja Läti maksuameti andmetel on kriisi kōrgpunkti aegne varimajanduse 40% langenud 20%ni.

Erakondade rahastamine riigieelarvest on toonud kaasa ka reklaami keelustamise elektroonilises meedias 30 päeva enne valimisi, et vältida lihtlabast valijate ajupesu ja hoogustada poliitikute kontakti valijatega otsekohtumistel. Vaatamata eelpool mainitud ja seadusriigi toimimiseks vajalikele reformidele on valijate usaldus selliste institutsioonide suhtes samasugune nagu usaldus erakondadele, valitsusele ja parlamendile – siiani väga madal, just Eestiga vōrreldes.