olustvere moosimess, moos Foto: Kai Simson

Traditsiooniks saanud hoidisekonkurss toimub Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli korraldatud hoidisemessi raames. Et Olustvere asub peaaegu keset Eestit, tuleb siia hoidisetegijaid üle Eesti, ning pilt sellest, millised maitsed meie inimestele meeldivad ja millises suunas maitse-eelistused liiguvad, on päris esinduslik.

Moosi keedetakse Eestis enamasti igas peres, kuid iga köögi mekk on eriline. Teinekord saavadki hindajatelt kõige rohkem tähelepanu just need n-ö lihtsa ehk eheda maitsega hoidised. Samuti oodatakse igal aastal midagi erilist, üllatavat, nõnda on ka ootamatud maitsed ja koostised alati tunnustamist leidnud.

Enda hoidiseid tasub teiste omadega aga võrrelda nii algajal kui kogemustega tegijal. Söögivalmistamine on ju looming, ja inspiratsiooni selleks saab kõige paremini just teiste tegijatega suheldes.

Seega – purgid kotti ja näeme laupäeval Olustveres!