Jõudumööda olen metsas võsa lõiganud, kuid paar viimast päeva olen kodus kartuleid võtnud. Ikka konksuga ja käsitsi. Kärusse viskan pisikesed pabulad, kuivanud pealsed ja umbrohud, söögikartuli ja seemne korjan korvi. Viimase sõnnikulaariga tuli piimohakat ja nende juured tuleb kindlasti mullast välja tõmmata. Minu kehv selg ei kannata kahjuks rohkem küürutada kui paar vagu jutti.

Külatee ääres käib võsalõikus ja kraavide puhastamine. Vanad truubid vahetatakse uute vastu välja. Mu kunagised töökaaslased-maaparandajad on seal ametis ja seda tööd oskavad nad hästi.

Metsafirmal algas eelmisel nädalal suurem raietöö otse vallatee kõrval, kust ka koolibuss iga päev läbi sõidab. Alles mõni aasta tagasi süvendati seal metsapoolseid teekraave. Käimasoleva raiega lasti võsa ja metsaserva tüved kraavile kukkuda. Näis, kui mets üleni maas ja puit veetud, kas koristatakse risu ära ja tehakse teekraav puhtaks. Vedaja ladustab hetkel ka palgid otse kraavile, kust neid hõlbus autole laadida. Riigiteede ääres seda teha ei lubataks, vallatee puhul sõltub ilmselt kokkulepetest.