Ausammas.

368 lk.

Tänapäev.

Rublaaja lõpu segaduses juhtus kummalisi asju. Olukorras, kus miski ei olnud kindel, valuutakursid käisid ettearvamatuid radu, pangandus oli lapsekingades ja mingisugusest majandusest ei saanud rääkidagi, võis leidlik inimene väikese õnne toetusel väga kiiresti rikkaks saada. Aga mis siis, kui see inimene oli parandamatu unistaja ning õnne asemele astus kellegi teise eksitus? Siis hakati väikelinna ehitama rahvusvahelise haardega filmistuudiot ja endale nii-öelda eluajal ausammast püstitama. Kujundanud Angelika Schneider.

Ivan

Turgenev.

Senilia.

88 lk.

Loomingu

Raamatukogu.

Vene klassiku (1818–1883) luigelaul, proosaluule vormis vanaduspõlvemõtisklused – melanhoolsed, teravapilgulised, ajatud. Vene keelest tõlkinud ja järelsõna Ants Paikre.

Kairi Look.

Lennujaama lutikad ei anna alla.

208 lk.

Tänapäev.

Lutikas Ludvig elab perega lennujaamas laiska ja lõbusat elu, kui ühel päeval saabub majja puhtusekontroll ning lennujaama ähvardab sulgemine. Allaandmine pole muidugi lutikate stiil – aeg on olla kaval ja tegutseda! Koos teiste lennujaamas elavate sitikatega algavad seiklused, et ühine kodu päästa. See on lugu julgusest ja üheskoos tegutsemise jõust, kus saab ka nalja, pauku ja moosipalle! Lõbusad pildid joonistas raamatule multikakunstnik Kaspar Jancis.

Allar Veelmaa.

Matemaatika tööraamat põhikooli

lõpetajale.

128 lk.

Maurus.

Matemaatika tööraamat on mõeldud 8. ja 9. klassi õpilastele. Tööraamatus on iga teema puhul esitatud kõigepealt valemid, neile järgnevad näidisülesanded, seejärel ülesanded iseseisvaks lahendamiseks. Raamatu lõpus on eksami näidisvariant.

Allar Veelmaa.

Matemaatika tööraamat gümnaasiumi lõpetajale, I osa.

136 lk.

Maurus.

Tööraamat kui ülesannete kogumik on praktiline tööriist matemaatikatundides õpitu kordamisel ning eksamiks valmistumisel. Lähtudes nn laia matemaatika kursuste sisust, sobib tööraamat kasutamiseks ka neile, kes on matemaatikat õppinud väiksemas mahus. Tööraamatu 2. osa ilmub selle aasta novembris.

Klaus Vollmar.

Unesümbolid.

408 lk.

Tänapäev.

Mida teie unes näete? Karjääri, perekonda, armastust, edu? Uurige, mida need sümbolid ja sündmused, mis teie unenägudes ilmuvad, tegelikult tähendavad. Abiks on üle kahe tuhande märksõna, mille on kirja pannud psühhoanalüütik ja unenägude spetsialist. Tõlkinud Jaana Toome.

Mari Sajo.

Verevermed.

424 lk.

Tänapäev.

Armastus, rõõm, ahastus, petmine, seks, vägivald, südamevalu, vihkamine, raha, alkohol ja narkootikumid – kõik see ja palju muudki paiskab lühikese ajaga segi Julia seni nii turvalise maailma. Pole vahet, kas selle põhjustab kellegi tahtmatu rumalus või lõpuni läbi kaalutud võigas plaan. Kõige kergem on olla valel ajal vales kohas ning usaldada ja armastada valesid inimesi. Mari Sajo teises romaanis tegutseb raamatust “Võõra õue peal” tuttav seltskond, aga aeg on edasi läinud ja fookused muutunud.

Eric

Christiansen.

Põhjala

ristisõjad.

420 lk.

Tänapäev.

XII–XIV sajandil vallutasid Rootsi ja Taani kuningad käsikäes Saksa orduga endale Rooma paavsti heakskiidul Läänemere idakaldal uusi alasid. Ometi teab Eesti lugeja nende sõjakäikude sündmustikust vähem kui Vahemere maade ristisõdadest. Põhja-Euroopas sõdinud ristirüütlite vallutusretked olid aga märksa edukamad. Kõik need uued nähtused ja institutsioonid vallutatud aladel, mis seostuvad Lääne-Euroopa keskajaga – linnad, kirikud, tsunftid, linnused, mõisad, feodaalne seadusandlus ja katoliiklus –, on sündinud just nende sõdade tagajärjel.

Helga Koger.

Läänemaa tekid.

128 lk + 4 suurt mustrilehte.

Maalehe

Raamat.

Imetlesin juba lapsepõlves vanaema ja naabrite juures kauneid kirjatud tekke, millele olid tikitud kummalised värviküllased lilled. Ei leidnud neid niitudelt ega aedadest, karjamaalt ega metsast. Aga need olid nii ilusad. Mõtlesin ikka, et küll nende tekkide all võivad tulla ilusad unenäod. See mälestus ajendaski sõitma mööda Läänemaad ja otsima paiku, kus selliseid tekke veel säilinud on.

Selle raamatu kirjutamise eesmärk oli koguda ja säilitada üht osa meie esiemade rikkalikust käsitööpärandist. Väga erilist ja ilusat osa. Raamatust leiate nii 130aastase teki kui ka tänapäevaseid esemeid, mis on inspiratsiooni saanud vanadest Läänemaa tekkidest.

Diana Mägi.

Praktiline abi küülikukasvatajale. Küüliku-kasvatusega ratsa rikkaks?

160 lk.

Maalehe

Raamat.

Küülikud on nutikad ja seltsivad koduloomad, ent aasta-aastalt saab küülikukasvatusest Eestis ka üha tähtsam põllumajandusharu. Küülikuliha on tervislik. Võrreldes teiste lihatüüpidega, on see kõrge proteiini- ning madala rasva-, kolesterooli- ja soodiumisisaldusega ning leiab ühe enam kohta ka eestlase toidulaual. Küülikunahk on väga soe ja kerge. Selles käsiraamatus läheneb autor küülikukasvatusele praktikuna, mitte teoreetikuna. Raamat annab ülevaate tõuvalikust, küülikla planeerimisest ning küülikute anatoomiast ja füsioloogiast.