PILLE PATTAK
nukumeister

Kilometraaži ei oska öelda, aga umbes kümme korda olen suusatamas käinud, iga kord vast tunnikese. Eelmiste talvedega võrreldes on seda vähe.

Maratonidel pole ma käinud, sest minu meelest on massi sees keppidega vehkimine üsna ohtlik. Eelistan metsas omaette sõita.

STEN TEPPAN
raadiosaatejuht

Tartu maratoni ajaks on kilomeetreid kogunenud veidi alla 500. Tõsi, plaanisin paarsada kilomeetrit rohkem, aga jaanuar tähendas töö- ja koolikohustuste tõttu treeningutes sisuliselt kuuajalist pausi.

Kui Tallinnas olen, siis sõidan Harku ringil. Kui maakodus Jõgevamaal, siis Kuremaa terviserajal.

Olen osalenud kahel Tartu maratonil ja lähen ka seekord. Sündmuse erilisuse nimel olen üks kord talve jooksul valmis seda kuuetunnist valu taluma. Siiani on võistlusjärgne rahulolu raskused üles kaalunud.

Kristalselt aus olles ei kuulu suusatamine mu lemmikalade hulka. Liiga valus minu keha jaoks! Aga vahelduseks on see tore, täpselt nii kaua, kui lume tõttu väljas midagi muud teha ei kannata.

KAAREL KAAS
kaitseanalüütik

Sellel talvel pole ma meetritki suusatanud ja tegu on minu jaoks igati tavapärase talvega — ma pole suusatanud vähem ega rohkem kui viimase 15 talve kestel.

Viimane minu osalusel toimunud suursõit oli keskkooliaegne suusaring ümber Schnelli tiigi Tallinnas. Minu osalus Tartu maratonil jääb 99% tõenäosusega olematuks — vastutustundliku kodanikuna püüan Eesti Haigekassa niigi pingelist eelarvet lisakoormusest säästa.

Minu ja suusatamise suhe on õnnelik ning tõestanud ennast aastatepikku stabiilse ja kestlikuna. Sellise õnneliku suhte aluseks on olnud ennekõike vastastikune austus ning sellega kaasnev distants.

Oleme mõlemad — nii mina kui suusatamine — osanud anda teineteisele piisavalt isiklikku ruumi.

ERKI OIDERMAA
teraviljakasvataja

Tänavu olen üsna vähe suusatanud, sest olin pikalt gripis. Pealegi pole kodu juures suusarada, peaksin sõitma 22 km kaugusele Põlvasse.

Maratonidel pole ma käinud, olen rohkem lühemate distantside suusataja. Pühapäeval lähen Tartu maratonile küll, aga hooldemehena — sõber suusatab ja ma lähen autoga talle vahepunktidesse appi.

Ka Otepää MK-etappidel olen pealtvaatajana enamasti kohal olnud ning hiljutisel juunioride MMil Otepääl käisin ka.

KADRI JÄÄTMA
keraamik

Ma pole juba aastaid suusatanud. Kooliajal sai puusuuskadega ikka sõidetud ja mulle meeldis, aga hiljem on see tegevus eri põhjustel soiku jäänud.

Ma ei tee ka mingit muud talisporti, jalutan niisama looduses. Kui lumi ära sulab, siis armastan kepikõndi teha.