Võistlussilodele oli esitatud 13 kriteeriumi. Lisaks väga kõrgele toiteväärtusele, heale hügieenile ja väga heale seeduvusele pidid silod finaali jõudmiseks olema ka väga hästi õnnestunud fermentatsiooniga.

Parima silo tiitli viis koju Johannes Haasma Kaiu LT OÜst oma esimese niite kõrreliste-liblikõieliste segust silo eest, millel nii toiteväärtus kui ka muud näitajad oli tipptasemel. Teise koha saavutas esimese niite kõrrelisterohke silo eest Tõnu Post Kõljala POÜst Saaremaalt. Kristiina Märs selgitas, et esimese ja teise koha vahel oli väga tihe rebimine: võitja otsustas ära vaid 0,4% võrra kõrgem proteiinisisaldus ning 2% parem seeduvus.

Kui visata pilk jõudluskontrolli piimatoodangu statistikasse, leiame mõlemad võitjad esiviisikus, kelle aasta keskmine piimatoodang lehma kohta oli üle 13 tonni.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid