Jõulude eel müüs Söödi talu Lõunakeskuses saunasinki, mille puhul müüja ütles kohe, et tegelikult pole see sink saunas suitsutatud. Ta kinnitas, et saunasingi puhul on tegu vaid nimetusega ja et see on veterinaar- ja toiduameti soovitustega kooskõlas.

VTA toiduosakonna nõunik Tiiu Rand selgitas, et nimetuse „saunasink” kasutamist ei saa kitsendada, kuna seda kasutab ka paar lihatööstust. „Kui tööstused teevad saunasinki, ei saa seda talule keelata,” ütles ta. „Ei saa öelda, et seda nimetust ei tohi kasutada, kui tarbijale ei looda seost, et tegu on suitsusaunas tehtud singiga.” Kuna antud juhul ütles saunasingi müüja, et tegu pole saunas suitsutatud singiga, siis järelikult on kõik korras.

Suitsusaunas singi valmistamine on aga traditsiooniline toidu valmistamise meetod ja kui liha pole saunas suitsutatud, siis ei saa lõpptoodet nimetada suitsusaunasingiks. „Suitsusaunasingi puhul eeldame, et see on seotud suitsusaunas tegemisega ja seetõttu ei saa seda nimetust kasutada muul tootel,” märkis Tiiu Rand lisades, et õigusaktidega pole asja siiski täpselt kirja pandud.