Eerik-Niiles Kross: Meelis Kukk Maalehe Pärnumaa uudistele antavas usutluses
Üldkogu avati Eesti hümni laulmisega

„Pärnul on minu arvates potentsiaal olla mitte ainult parim Eesti vaid parim Läänemere ruumi linn. Nii elukvaliteedi, keskkonna kui elujõu poolest. Kahjuks on paljud pärnakad viimastel aastatel hääletanud jalgadega ja siinne elanikkond väheneb ja vananeb. Me peame selle arengusuuna ümber pöörama. Mulle meeldib presidendi üleskutse “Teeme Eesti korda”. Teen kõigile, kes Pärnut armastavad ettepaneku võtta siin linnas see töö enda peale. Meie tööks valimiste eel ja eriti pärast valimisi saab olema: Teeme Pärnu Korda” ütles Kross.

Üldkogu valis esinumbri eelseisvateks kohaliku omavalitsuse volikogu valimisteks, linnaosakonna juhatuse ja juhatuse esimehe ning kinnitas juhatuse aasta tegevuskava ja valimisprogrammi põhiseisukohad.

Eerik-Niiles Kross saavutas poolehoiu nelja valimisnimekirja esinumbri kandidaadi hulgast. Laiapõhjalisuse põhimõttel moodustatud kaheksaliikmelise juhatuse esimeheks valiti Meelis Kukk ja liikmeteks Liina Hansen, Ago Kalmer, Marika Laidna, Andres Metsoja, Krista Nõmm, Peeter Prisk, Erik Reinhold ja Priit Sutt.

IRL näeb kõige tähtsama väljakutsena tuua inimesed tagasi kodulinna. Osakonna juhatuse tegevuskava tutvustades kirjeldas vastvalitud Pärnu linnaosakonna juhatuse esimees Meelis Kukk nelja tööd neljaks aastaks: elanikkonna kasvule pööramine, linna arengusuutlikkuse tagamine, elukeskkonna mõistlik parendamine ja koostöö viimine uuele tasemele.

Meelis Kukk ütles, et Pärnu vajab selget eesmärki ja nende esimese põhimõtte eelduseks on rohkem investeeringuid ja töökohti Pärnusse, sest paljudes Pärnu peredes levib ebakindlus, mis on seotud, tööpuuduse või madalapalgalisusega. Nii on paljud pärnakad olnud sunnitud tööd otsima väljaspool kodulinna. Peamise sammuna tuleb tegeleda investeeringute teadliku toomise ja nende suunamisega linna rahvastiku kasvu võimaldavatesse valdkondadesse. Pärnu peab saama tuntuks kui parimate võimalustega ettevõtluspiirkond Eestis. Teine põhimõte räägib innovaatilisest, säästlikust ja hoolivast Pärnust. Muuhulgas peab Pärnu oluliselt suuremal määral kaasa rääkima linnas kütte hinna kujundamises ja otsima säästlike ning innovaatilisi lahendusi kütteks. Visioonis nähakse Pärnut Eesti olulise regionaalse keskusena, kus pakutakse kõiki avalikke teenuseid. Pärnusse peavad liikuma riigiasutuste keskused, et seista vastu pealinnastumisele ja haridussüsteem peab tõmbama õppijaid kõikidele haridusastmetele.

Konkretiseeritud tervikliku

valimisplatvormi avaldab IRL Pärnu linnaosakond suve lõpus

Eelseisvatel valimistel on eesmärgiks saavutada valimisvõit ja üheksa kuni üheteistkümnekohaline esindatus volikogus, teatab Meelis Kukk.

Maavanem Andres Metsoaja poetab oma eelistuse hääletussedeliga urni
IRL-i Pärnu osakonna uue juhatuse liikmed: Andres Metsoja, Meelis Kukk, Marika Laidna, Ago Kalmer, Krista Nõmm, Peeter Prisk, Liina Hansen, Erik Reinhold, Priit Sutt

Samal teemal: