Meenutus augustikuisest ettevõtmisest Ehitajate teel

Sel laupäeval 27. oktoobril tähistab kodumaine linetants oma 15. juubelit suurejoonelise tantsusündmusega ning seda täpselt oma õigel sünnipäeva päeval. Nimelt toimus Eestimaal esimene avalik linetantsu õpetus 27. oktoobril 1997 Tallinnas Guitar Safari nimelises pubis, peale mida on avalikud linetantsu õpetused katkematult jätkunud tänaseni, levides kõikjale üle Eesti.

Nagu viimastel aastatel tavaks on saanud, tantsib Eestimaine linetantsuvägi selgi korral sünnipäeva paiku üheskoos, seekord Pärnumaal Uulu Kultuuri- ja Spordikeskuses.
Tegemist saab olema Eestimaa linetantsu sügisese tähtsündmusega ehk nö "Piduliku Tantsulaagerdamisega", mille käigus õpetavad uusi tantse tantsuõpetajad meilt ja mujalt, neist kaugeimalt tulija on pärit Andorrast - Javier Rodriguez Gallego.
Pidustus ei piirdu muidugi vaid tantsuliste töötubadega. Intensiivsele tantsuõppele pakuvad vaheldust Tordimeistrite Klubi poolt kohapeal valmistatav "Pika Tantsurivi Tort" (u 13 m pikk!), üllatusesineja, kärtsu-mürtsu-pauku toas ja õues jne.
Kohale on oodata veidi üle 200 linetantsu harrastaja Eesti eri paigust."

Ja nagu vanarahval kombeks öelda: "15-aastane ei ole enam algaja, vaid tubli tegija!" (Kabriste) Seega ootamegi meid kõiki ühele tõsiselt toekale sünnipäevapeole, mis täis tantsu, pauku ja torti!

Kaie Seger

Samal teemal: