Kümne korvpalliväljaku rajamise mõtte algataja oli Pärnumaa Omavalitsuste Liit, kes tegi KOIT kava alusel vajaliku taotluse. Euroopa Regionaalarengu fondi poolt rahastatav projektitaotlus rahuldati täies ulatuses, summas ca 8,5 miljonit krooni, mis võimaldaski korraldada nii projekteerimis- kui ka hilisema ehitushanke. Ehitushankele laekunud pakkumised avati eelmise aasta 30. juunil.

Korvpalliväljakud rajati Tori Seljale, Tahkuranna valda Uulu ja Jõulumäele, Surju kooli juurde, Sauga valda Tammistesse, Lavassaarde, Audru valda spordikeskuse ja Jõõpre kooli juurde, Tõstamaale ja viimati Sindi Gümnaasiumi territooriumile.

Algselt oli kavas rajada Sindi asemel Vändra valda Kernusse, aga kuna viimane siiski loobus, võttis pakkumise vastu Sindi Linnavalitsus, kes pidi tagama projekti rahastamise 9600 euro suuruses summas. Ehituse peatöövőtjaks oli AS Eston Ehitus ja alltöövőtjaks OÜ Land & Investment.

Hariduse tänava äärde jäävale kooli territooriumile hakati ehituseks ettevalmistusi tegema 22. augustil kolme puu ümber istutamise ja pinnase planeerimisega. Ümberistutatud puud on omal ajal kasvama pandud sama kooli lõpetajate poolt.

Eile, 10. oktoobril käis komisjon tutvumas ehitustööde lõpetamisega. Lisaks Sindi linnapeale Marko Šorinile ja abilinnapea Rein Arikole oli kohal ka Pärnumaa Omavalitsuste Liidu juhatuse liige Siim Suursild, kes jäi üldjoontes tegemisega rahule. Siiski on tema sõnul veel vaja teha mõningaid viimistlustöid umbkaudu 2,1 tuhande euro suuruse summa eest. Kaaluti ka võimalust jätta need tööd kevadesse, kuid see pole omavalitsuste liidu esindaja arvates mitte kõige parem, sest projekt jääb sel juhul nimetatud summa ulatuses pooleks aastaks veel lõpetamata. Ehitaja seevastu ei soovi niiskete ilmade tingimuses põrandat täiendavalt lihvida ja immutada, et saaks ka jooned maha märkida. Siiski ei tee Siim Suursild ehitajale mingeid ette heiteid, sest kavandatud projekti muutuste tõttu jäi ehitamine liiga sügisesse.

Lähipäevadel lubas Sindi Gümnaasiumi majandusjuhataja Mart Nõmm paigaldada korvipostidele pehmenduskatte ja võrgupostidki pannakse paika. Siis saab lisaks korvile ka võrkpalli mängida. Pallipõrand on kõigile vabalt avatud ja selle kasutamise eest tasu ei võeta. Sama kehtib ka teiste palliplatside kohta, kuigi tasuta kasutusse andmise otsene kohustus puudub. Audrus ja Jõõpres pole isegi aeda ümber väljaku. Erandiks on vaid Jõulumäe, kus tuleb värava avamiseks võtit küsida.

Siim Suursilla sõnul nõuavad Euroopa suunised, et viie aasta kestel ei tohi omavalitsused spordirajatist võõrandada.

Samal teemal: