01.03.2017
15.03.2017, 22:00
Metsarestoranis küpseb lõkkel gurmeetoit
Kui Maalehe kollane auto Põlvamaal asuva Palojärve juurde jõuab, on Oliver Tohval lõke juba üles tehtud ja kuuseokste ning samblikega kaunistatud laud kaetud.

Oliver Tohva valmistab lõkkel igasugu huvitavaid toite.
FOTO:
“Gruusiapärane leib metsaseentega praegu küpseb ja peaks varsti valmis saama,” viipab mees lõkke poole, kus on juba ootamas kannutäis taimeteed. RMK lõkkekohas on olemas nii metallist grillahi koos restiga kui ka katusealune laua ja pinkidega. See teeb talvises metsas toidu valmistamise ja einestamise lihtsamaks. Metsarestoranile kohaselt on lauanõud puidust – jookide jaoks on väike ja supi jaoks suur kuksa. Kuksa on saamide välja mõeldud puunõu, mis pärit Soomest. Meil valmistab selliseid Valdur Tilk Raplamaalt. Pearoa tarvis on aga kaheosaline puunõu. Eesmärk on pakkuda looduslähedast elamust ja plastnõud ei sobi seks puhuks mitte. Metsarestorani mõte sai alguse kümme aastat tagasi, kui Tartu KHKs kokaks õppinud ja seejärel aasta jagu Iirimaal kokana töötanud Oliver tuli tagasi Eestisse. Tema isa oli just asutanud matkafirma. Ühel õhtul sattusid nad omavahel rääkima, et matkadega läheb hästi, aga ei ole toitlustajat, kes pakuks toitu looduslähedaselt, ilma plastnõudeta.
Tellijana saad lugeda ka neid artikleid:
Soovitame Sulle
Sisuturundus