Suve jooksul on „Pärnu Moodi“ moealleel tutvustatud Eesti ja Pärnu disainerite põnevamat loomingut. Eile õhtupoolikul vaadati kuurordigalerii Central selle suve viimasel Pärnu moealleel sügisesse. Donna Nordica esitles põhjamaisele enesekindlale naisele loodud kauneid kleite ja Liss tõi vaatajateni käsitsi tikitud naiste ja tütarlaste mantlid.

Kuna kahtlaste kavatsustega ilmaolud ei lubanud  vaipa tänavale lahti rullida, leppis ümmarguselt poolsada moehuvilist kuurordigalerii ahtal pinnal ka kitsamates oludes moedemonstratsiooni vaatamisega. Kolmapäevastele moeesitlustele tullakse ka kaugematest Eestimaa paikadest. Näiteks Riina Ruusmaa tuli Tartust, kus ta töötab kutselise kinnisvaramaaklerina ja on juhatuse liige firmas Ruusmaa Konsultatsioonid.

„Moedemonstratsioon oli meeldiv ja põnevust tekitav, tegelikult tulin just mantlite pärast, mille vastu on eriti suur huvi. Seni pole ma midagi kuulnud Liss'i mantlitest. Mul on endal väga hea disainer ja õmbleja, kes siiamaani on mulle kõike teinud, aga nüüd tahtsin hoopis teistsugust kogemust saada. Mantlid on väga ilusad ja tikandite poolest huvitava ideega. Täiesti mõeldav, et mõne aja pärast otsustan isegi tellida, sest tikandid on hästi paeluvad,“ jagas nähtust oma muljeid Ruusmaa.

Ta ütles, et lapsed on juba suured, aga sellegipoolest pakkus silmailu ka laste mantlite nägemine. „Varem, kui tütar oli nende laste vanune, polnud selliseid mantleid mitte kusagilt võtta,“ rääkis Ruusmaa siiras vaimustuses mantlitest.

Ruusmaa hinnangul ei ole Donna Nordica kleidid millegiga ülepaisutatud, mis nõndaviisi sobivadki tema valikutega. Kleite demonstreerides öeldi tutvustamiseks juurde, et materjalina kasutatakse looduslikke kvaliteetseid Põhjamaadele omaseid kangaid. Kleidid on loodud iseseisvale haritud naisele, kes armastab kleite. Disainis on püütud leida Eesti naise ühisosa Skandinaavia värvide, lõigete, mustrite, ajaloo, looduse, ellusuhtumise ja identiteedi osas.

*

Samal teemal: