Nii kurvalt, rõõmsalt kui ka huvitavalt, töökalt. Pere jaoks oli see saatuslik aasta, mineku ja tulekuga – mais suri ema, augustis sündis kolmas lapselaps.


Töö ei ole ainult kraavi kaevamine, hoopis aru saamine, et kas kaevamine ülepea vajalik on.

TAIMI UUESOO

Juunist oktoobrini tegelesin kodumajutuse pakkumisega oma suvekodus Airbnb keskkonna kaudu. Teenisin isegi supermajutaja tiitli! Olen majutusele varemgi mõelnud, sest viimastel aastatel jääb ruumi üle. Oleme siin Kuresool ehitades arvestanud kõigi lastega, aga suurtel lastel pole aega ega võimalust tervet suve metsas veeta.

Nii et olete astroloogia kõrvalt turismiettevõtja rolli proovimas. Kas teie astroloogiatallu satuvad ööbima ainult astroloogiahuvilised?

Kaugeltki mitte! Eelkõige on see suvine majutus. Astroloogiast räägime vaid neile, kes küsivad. Turismiettevõtjaks end ei nimeta, see ikka rohkem hobi. Üllatas aga see, et ma ei tüdinenudki suvega majutuse pakkumisega kaasnevast koristamisest-kraamimisest ära. Kuid inimestega suhtlemine on mulle alati meeldinud, meie juurde sattusid äärmiselt toredad, eri rahvusest ja riikidest inimesed.

Kas vastab tõele, et Kuresoo on imeline paik, kus ei leidu sääski?

Uskumatul kombel on sääski tõesti juba aastaid vähe. Tänavu nägin vaid üksikud. Võib-olla on asi selles, et kiilid armastavad meie tiiki. Igatahes on neid mitu korda rohkem näha kui sääski. Olen kuulnud, et meie Peraküla sääsepuuduse anomaaliast ollakse teadlik kaugemalgi.

Igal aastal toote Maalehe lugejate ette kaks horoskoopi – üks on traditsiooniline sodiaagimärkide oma, aga teine eriline. Olete vaadanud Eesti riigi sünnikaar­ti, koostanud kodu ja saatuse horoskoobid. Millega üllatate nüüd?

Sel aastal tuleb elumuutuste horoskoop, mis räägib planeet Saturni liikumisest sodiaagiringis ja seostest nii inimese sünnikaardiga kui ka ühiskonna eluga.

Elumuutus ja Saturn – milles on nende seos?

Traditsiooniliselt peetakse astroloogias Saturni suureks piirajaks, korrektoriks, struktureerijaks. Ta on nn ühiskondlik planeet. Inimese õppetunnid ja neist lähtuvad muutused aga kujunevad ju suhtes ühiskonnaga. Vanemate, õpetajate, ülemuste, valitsejate, ka mis tahes väliste tingimuste piirangud või suunamised õpetavad meid vajalikuga toime tulema, aga ka sunnivad elus muutusi tegema.

Saturn on praegu eriti tähtis, kuna on üks olulisemaid “tegijaid” nii majanduses kui poliitikas. Meil Eestis sai just otsa esimene Saturni ring – 30 aastat taassünnist. Mäletame hästi 1990ndate algust... Alates 2020. aasta märtsist oleme osaliselt samade jõujoonte võimuses.

Teie elumuutuste horoskoobis on tähtis koht ka tuntud inimestel.

Kuna Saturn on sünnikaardis seotud suurimate saavutustega ühiskonnaelus, toon Saturni märgi järgi välja meie presidendid, peaministrid, riigivanemad. Meil ei ole neid palju, aga huvitav, et parimate juhiomadustega sodiaagimärkidesse koguneb mitmeid. Samas mõnest nõrgast ei leia siiani ühtki.


Loodetavasti aitavad järgmisel aastal saabuvad ravimid haigusega hakkama saada.

TAIMI UUESOO

Kuna väga negatiivselt lahenduv saturnlikkus võib esile tõsta türanlikke omadusi, siis on näitena toodud ka maailma suurimad diktaatorid.

Saan aru, et Saturn on eestlase loomule sobilik planeet, sest rõhutab saavutusi läbi raske töö, nagu see oli ka Vargamäe Andrese aateks.

Täpselt: “Tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb ka armastus!” Ma pole kunagi arvanud, et see “armastus” tingimata midagi romantilist peaks tähendama. Õpi armastama seda, mida pead, ja leiad rahu. Töö ei ole ainult kraavi kaevamine, hoopis aru saamine, et kas kaevamine ülepea vajalik on. Ja vaev on võidelda kõige ahvatlevaga, mis olulisest eemale kisub. Küll siis armastus ka tuleb, vahel isegi Armastus.

Rõhutate, et teie horoskoobid pole ennustused ja teie ise pole ennustaja.

Astroloogia tegeleb ajaga. Saan rääkida vaid sellest, millal ja mis valdkonnas aeg lahti on. Mida inimene konkreetsel ajal teeb, on tema asi.


Saturn on praegu eriti tähtis, üks olulisemaid “tegijaid” nii majanduses kui ka poliitikas.

TAIMI UUESOO

Aega vaadatakse kalendrist ja kellalt, astroloogid lisaks veel planeetide liikumise järgi, elik kasutavad täiuslikumat süsteemi kui vaid Kuu ja Maa liikumist. Aega iseloomustatakse ka kogemustest lähtudes. Me teame, et hiljemalt detsembris võib lund sadada ja jõululaupäev on 24. detsember. Ennustamiseks läheks, kui ma ütleks, et Jäärad toovad tuppa kuuse, aga Sõnnid nulu. Seega räägin aja pakutavatest võimalustest, mitte konkreetsetest sündmustest.

Kas astroloogina näete ka märke COVID-pandeemia lõpust?

Väga raske küsimus, näen rohkem liigset reguleerimist ja survestamist, kui et pandeemiat. Piirangud tulid Saturniga Veevalajas ehk siis märtsis 2020 ja vast siis lahkuvad ka üheskoos märtsis 2023. aastal.

Loodetavasti aitavad järgmisel aastal saabuvad ravimid haigusega hakkama saada. Kaladesse lahkuv Jupiter viitab võimalusele.


30 AASTAT ASTROLOOGIAT

Kes on Maalehe astroloog Taimi Uuesoo
Taimi Uuesoo on süvenenud astroloogiasse 1991. aastast. Individuaalkonsultatsioone on ta pakkunud 1993. aastast, esimesed algajate kursused korraldas 1994.
Aastast 1997 oli astroloogiaõpetaja Tallinna Rahvaülikoolis, 2012. aastast Eesti Astroloogia Instituudis. On Eesti Astroloogide Liidu asutaja- ja auliige.
Ta on 1980. aastal lõpetanud TPI, lisaks õppinud ja õpetanud rootsi keelt, õppinud preventiivset meditsiini, tervisekasvatust ja -nõustamist ning psühholoogiat.
Taimi Uuesoo on Maalehe horoskoope koostanud aastast 2018.