Ühtelaulmise keskpunkt on Põltsamaa Sõpruse park, kus Tartu Ülikooli Akadeemiline Naiskoor, Revalia Meeskoor ja Segakoor Huik esitavad armastatud Eesti dirigentide juhtimisel tuntud isamaalisi laule. Kanal2 vahendab teleülekannet üle kogu Eestimaa, mis võimaldab laulda ühel häälel 8 laulu. Need on „Kaunimad laulud“, „Kungla rahvas“, „Ärkamise aeg“, „Laul Põhjamaast“, „Tuljak“, „Ta lendab mesipuu poole“, „Sind surmani“ ja „Ühtelaulmine“ (Haljala khk). Kogu Eesti laulmist juhatavad dirigendid Ants Soots, Ants Üleoja, Alo Ritsing, Triin Koch, Elo Üleoja, Raul Talmar, Kuno Areng ja Hirvo Surva.

Paljude kümnete suurte sini-must-valgete lippude all ühineb Sindi linn kõigi teiste lauljatega Eestis ja üle maailma ühiseks laulmiseks. Sindi linna on lubanud tulla laulma Paikuse inimesed eesotsas vallavanem Kuno Erkmanniga. Samuti tullakse Pärnust ja teistest naabervaldadest. Enne ühist laulmist esineb segakoor Slavjanotška.

Vihma korral viiakse kogu sündmuse toimumine koolimaja aulasse.

Kohapealset ühtelaulmist toetavad oma panusega Sindi Linnavalitsus, Sindi Gümnaasium, Sindi Sõprade Selts, Eesti Lipu Selts ja AS Pajo.

Pärnumaal on Ühtelaulmisele registreerinud veel Kadjaste ja Metsavere küla Vändra vallas, Kihnu saar, Tori vald ja Pärnu linn.

Allpool kirjeldavad mõned fotod Sindi Gümnaasiumi ettevalmistavaid töid  täna õhtul toimuvaks Ühtelaulmiseks Sindi linnas. Mart Nõmm valmistab 42-le lipule aluseid.

Samal teemal: