Juba käesoleva aasta 2. juulil kinnitas linnavalitsus varem väljakuulutatud konkursi põhjal ideelahenduse võitjaks võistlustöö märgusõnaga WATERGATE, mille autorid on Tanel Tuhal ja Ra Luhse arhitektuuribüroost Luhse & Tuhal. Nüüd tellitakse võidutööle projekt, millest saab alus esialgsete kalkulatsioonide arvutamiseks ja ehitusloa väljastamiseks. Linnavalitsuse ja projekteerija vahel sõlmitud lepinguga peab põhiprojekt valmima käesoleva aasta 15. novembriks.
Jõe vasakkaldale planeeritava kaasaegse arhitektuurilise lahendusega nelja kilomeetri pikkuse kallasraja ehitusega soovitakse alustada aega viitmata kohe, niipea kui võimalik. Projekti maksumus jääb hinnanguliselt 25-30 miljoni krooni vahemikku, millest 20,9 miljonit krooni loodetakse katta Euroopa Liidu linnaliste piirkondade arendamise meetmetest. Ülejäänud osa kaetakse linnaeelarvest.

Vasakpoolse kallasraja väljaehitamisega moodustub koos paremkaldaga kahte silda ületav kergliiklustee ring, mida on soovitud sama kaua, kui on peetud Jüri Jaansoni kahe silla jookse. Peatselt algav täiesti uue Liivi tee ehitus ühendab Sindist läbi Paikuse kulgeva kergliiklustee tulevase valmiva Jaansoni rajaga, mis omakorda võimaldab mugavamat ja ohutumat jalgratastega sõitu Sindi ja Pärnu kesklinna vahel.

Esimene 4,5 kilomeetri pikkune osa Jüri Jaansoni nimelisest jooksuteest avati Pärnu jõe paremkaldal 2005. aasta suvel.

Vahelduva tähelepanuteravusega on kogu selle aja olnud jutuks ka teise kaldapealse korda tegemine. Tugevat initsiatiivi ja taganttõukaja rolli on selles osas etendanud Port Artur ja Viljo Vetik, kes on olnud suurim kahe silla jooksu sponsoreerija. Jõulisemalt kerkis Jaansoni raja lõpuni ehitamise mõte päevakorda uuesti 2009. aasta jaanuaris, kui Jüri Jaansonile omistati Pärnu linna aukodaniku nimetus. Tookord ütles endine Pärnu Linnavolikogu esimees Ahti Kõo, et Jaansoni raja kiire väljaehitamine on meie auvõlg kahekordse olümpiahõbeda, maailmameistri tiitli ja teiste autasudega pärjatud sportlase ees!”. Kõo rõhutas, et olulised pole üksnes tema sportlikud saavutused, vaid ka Jaansoni ettevõtlikkus tema nimelise spordiraja ja jooksu organiseerimisel! Usutavasti on nüüd antud pöördumatu täiskäik edasi ja hea kavatsus saab viimaks täidetud.

Samal teemal: