Hõbe nulg sulges viivuks liikluse kesklinna sillal

Täna hommikul, niipea kui päev hakkas valgenema, asusid OÜ Euro Cactus töömehed Pärnus Nurme tänava koduaias kaunist hõbe nulgu langetama, et see juba mõni tund hiljem linna Keskväljakut jõulu ootel kaunistaks.

Nurme tänava koduõuelt tõstetakse hõbe nulg autole.      Liis Arula saadab koduõue nurgas kasvanud puu teele

Linnaaednik Piret Unn rääkis, et kevadel pöördus kuuse omanik linnavalitsuse poole sooviga puu maha võtta. Puud vaatamas käinud Unn pidas hõbe nulgu kütteks liiga ilusaks ja nii lepiti omanikuga kokku, et kaunidusest saab linna jõulupuu. Omanik Liis Arula ütles, et elab sellel kinnistul alles aasta. Hõbenulu oli istutanud eelmise omaniku poeg. Nüüd jäi puu hoone uuendamisele ette. Et tänavaäärne õuenurk liiga trööstitult tühjaks ei jääks, saab varjupaigast toodud Palli oma kuudile kuuse asemel uue asukoha. Arula oli tagasihoidlik ja jõulupuu eest raha ei küsinud. Seega on Pärnu linn saanud linnakodanikult kena kingituse.

Aastaid Pärnusse jõulupuid püstitanud Euro Cactus OÜ projektijuht Arne Meier ja Piret Unn ei mäleta, et kunagi varem oleks Keskväljakule tavapärasest kuusest oluliselt erinevat ja nii väärtuslikku puud püsti aetud. Hõbekuusk on varasematest linna jõulupuudest tublisti lühem, 13 kuni 14 meetrit, Kui arvestada 1,5 meetrit augu sügavust veel puu pikkusest maha, siis jääb kõrguseks kusagil üle 11 meetri. Aga linnaaedniku sõnul polegi tarvis alati kõrguse rekordeid püüda. Varem on olnud ka kümmekond meetrit kõrgemaid, kuid mitte nii ilusa võraga puid. Seekordne leid on ilusa tiheda ja kahara võraga, arutles Unn.

Kui ilm kuuse ehtimist soosib, hakkavad OÜ Elwo töömehed jõulupuud kaunistama 24. novembril. Tuled süüdatakse jõulukuusel esimesel advendil, 30. novembril.

Kuused hakkavad ehtima ka Lasteparki ja Rüütli platsi.

Palli, kes aasta tagasi Tallinna Loomade Varjupaigast võetuna endale uue kodu leidis               Viimased lõiked
Hõbe nulg täna hommikul Nurme tänaval                                       Hõbe nulg Keskväljakul

Samal teemal: