Helle Vent ja lauale tõstetud Eesti Lipu Seltsi poolt kingitud klaasbüst; kohtumisel noortekeskuses

8. mail võtsid majalippude heiskamise abist osa kõrvuti Sindi Gümnaasiumi õpilastega ka teised noored. Sellepärast korraldati lisaks Sindi Gümnaasiumi direkori vastuvõtule veel eraldi kohtumine ülejäänud noortega.

Kohtumisel meenutas Tõnu Simson noorte jaoks tundmatut nõukogude aega, mida vanemad inimesed hästi mäletavad. Nõukogude võimu ajal austati ja seati eeskujuks timurlasi, kes inimesi abistasid. Umbes taolises võrdluspildis abistasid noored Eesti kodanikud emadepäeval Sindi inimesi, kellel mingil põhjusel puudus lipupäeval maja juures sinimustvalge lipp.

Sarnaselt Sindi Gümnaasiumis toimunud tänamisega, anti ka noortekeskuses üle klaasist büst, mille üheks kujunduselemendiks on värviline Eesti Lipu Seltsi logoga plaat ja kõigi abistajate nimed. Lisaks noortele sai tänukirja, märgi ja

rahvusvärvides lindikese rinda ka Sindi Avatud Noortekeskuse väsimatult töötav juhataja Helle Vent. Kahjuks ei olnud võimalik kahel noorel tänukirja järele tulla. Nendega võetakse veel eraldi ühendust.

Pärast laua ääres kringlit süües rääkis Rai Multanen oma rühmaga saadud kogemustest. Paar inimest vaidlesid vastu, et ei ole kohustuslik lipupäev ja keelduti lipu heiskamisest. Hiljem sama tänava kaudu tagasi tulles nägid noored, et vaidlejad olid ikkagi lipu üles pannud.

Rai Multanenile anti täna noortekeskuses üle ka 4H poolne tänukiri
Pidulik söömaaeg; Helle Vent tutvustab lipuseltsi liikmetele noortekeskuse tegemisi

Eesti Lipu Seltsi tegevust toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital

Samal teemal: