Maskis.

Pärast esimeste labori­tulemuste avaldamist sai Tartu firma T-Style maskidest ­tõeline hitt-toode. Äga edetabeli tippu tõusis ka teine Tartu firma. Mõlema tootja maskide tõhususe saladus peitub kavalas vahekihis, mis püüab kinni ka kõige riuklikumad osakesed.

Hooldekodu.

Teadlased uurisid Inglismaal haiglaravil olevaid COVID-19 patsiente, et saada selgust, kes põevad viirust kergemalt ja kes raskemalt. Samu analüüse tehakse ka Tartu ülikooli kliinikumi haigetega.
Raha.

Kui inimesel tööraamatut või muud pensioniõiguslikku staaži tõendavat dokumenti ei ole (või on töötamise andmed osaliselt puudu), ei pea tingimata ise riigiarhiivi kohale minema või arhiivi veebilehel dokumentide võimalikku asukohta otsima, et need arhivaaridelt tellida. See on üsna keeruline.


Maalehega oma haigestumisest rääkinud inimeste jutust käib läbi kirjeldus, et positiivset analüüsotulemust saades oli algul enesetunne täiesti normaalne ja tekkis juba lootus, et haigus õnnestub kergelt läbi põdeda.
Tarbeklaasi tooted

Tarbeklaas on uuel ringil, hoog kasvab iga päevaga. Tahetumad vaasid maksavad juba 400 euro kandis, mõnd eset pole aga kunagistest hiidtiraažidest hoolimata üldse saada.

Doktor Paul Naaber, Synlab

Kui oled Eestis teinud koroonatesti, siis suure tõenäosusega on selle kinnitanud sama arst, kes kinnitas ka sinu pereliikme, naabri või teises Eesti otsas elava tuttava testi.
Vaike Lubi.

“Vaikel oli tohutult plaane. Kavatses seal veel igasugu grandioosseid ja ulmelisi asju püstitada,” meenutab ajakirjanik Madis Jürgen külageeniuseks kutsutud Vaike Lubit, kelle veider eluviis ja ehitised mitu aastakümmet tagasi köitsid tuhandeid eestlasi.
Telefon

„Telefonis karjutakse mu peale, käitutakse väga agressiivselt, nagu tahaks kohe kallale tulla,“ kirjeldas Jane, kuidas temalt nõutakse aegunud võlga aastast 2007.
Eesti maanteesõlmed, Tallinn- Peterburi maantee, Viitna, suletud pood

Maaleht uuris, kuidas säilitada väikestes paikades elu ka kiirtee rajamise järel, ning koges, et kiiruse hinnaks on nii ettevõtluse kiratsemine kui ka ühistranspordikriis.
Minimaja

Kolmeliikmeline perekond elas hiljuti Tartu lähistel kõrgete lagedega avaras 72 -ruutmeetrises korteris. Kuna pereisale pakuti pealinnas tööd, otsustati kolida ja oma kodu müüki panna. Alates eelmise aasta detsembrist on nende koduks pisike moodulmaja, mis asub Tallinnast umbes 30-minutilise autosõidu kaugusel.