
Anton Karavajev pakkis Tallinna Inglise kolledžis üle jääva koolitoidu pilootprojekti käigus karpidesse ja jagas abivajajatele. Muidu visati see ära.
FOTO:
Haridusasutustes läheb aasta jooksul raisku ligi 1900 tonni toitu, mida lapsed ei söönud. Selle toidu päästmisega on otsast pihta hakatud.
FudLoop on algatus, vähendamaks toidu raiskamist esmalt koolides, aga edaspidi ka poodides. Eelmisel reedel lõppes neil kahenädalane pilootprojekt, mille ajal jagati kahe pealinna kooli – Tallinna Inglise kolledži ja Kuristiku gümnaasiumi – sööklas üle jäänud toiduportsjonid toiduabi vajavatele peredele.
Mõlemat kooli toitlustava Lavka OÜ projektijuht Anton Karavajev selgitas, et neil on iseteeninduslett, kus pakutakse lastele mitut valikut. Kuna süüa tehakse väikse varuga, jääb mingi kogus portsjoneid igal juhul üle. “Varem ei olnudki sellega midagi teha, see läks biojäätmete prügikasti,” ohkas ta.