Pärnumaa VII Rattaretk

Pärnumaa Spordiliidu korraldusel peeti täna VII Rattaretk, mis pakkus liikumisvõimalust väga erinevatele vanuse-ja sihtgruppidele. Tegemist oli matkalaadse spordisündmusega, mis ei kohustanud kedagi parima aja ja kõrgema pjedestali koha nimel pingutama.

Kärt Jürgens kuuleb, et on võitnud jalgratta
Noormehed abistavad fortuuna leidmisel; nimekirjast leitakse 55 juurest võitja nimi
Kärt Jürgens võidetud rattaga; võidu üle rõõmustavad ka tütred Sirelin ja Sireta

Rahvaspordipäev algas laste startidega Jaansoni raja kesklinna poolse kai juurest. Päevajuht Vahur Mäe täpsustas, et õigem oleks kasutada startimise asemel sõna 'lähetus', sest start tähendaks ikkagi üksteisega paremuslikku mõõduvõttu. Kuni 6-aastased sõitsid 400 m ringil ja 7 kuni 9-aastased läbisid 800 m. Kõigile lastele jagati üllatuskingitusi. Lastesõidus osales umbes poolsada last.

Keskpäeval lähetati 309 ratturit tunduvalt pikemale teekonnale. Varem Laial tänaval asunud stardikoridor asus nüüd jõe kaldal. Kesklinna sillale joosti silla alt läbiminekuga ja pöördega vasakule, mis häiris liiklust palju vähem. 42 km pedaalimist viis tugevamad Pärnust Valgeranna, Audru ja uuesti Pärnu teedele. Poole lühemal rajal jäädi peamiselt Pärnu piiresse, vaid riivamisi sõideti ka Audru valla teedel, ületati kaht Sauga jõe silda ja kaht Pärnu jõge ületavat silda.

Sõit lõpetati lähtepaigas.

Kaks ja pool tundi pärast teele asumist jõudis viimane pikamaa sõitja tagasi. See lubas asuda peavõidu loosimisele. Traditsiooniliselt on pannud igal aastal Hawaii Express välja ratta, mille omanikuks saab loosi tahtel keegi rattaretkele registreerunud osaleja. Kohalviibinute seast leiti väike Taniel, kellel paluti nimetada mingi suvaline arv, mis oleks väiksem osavõtjate üldarvust.

Esimesena nimetatud registreerimise numbri juures oli märge, et osalustasu oli küll tasutud, aga kohale polnud retkeline jõudnud. Nii pidi ütlema uue arvu. Tanieli nimetatud 55 juurde oli registreerimislehele kirjutatud Kärt Jürgens, kelle rõõm oli mõistetavalt ülivõrdes kirjeldatav. Kärt Jürgens elab Audru vallas ja töötab Lindi Lasteaed-Algkoolis. Ta ütles, et on rattaretkel osalenud neljal korral. Sedakorda tegi lühemal teekonnal kaasa ka tema tütar Sirelin.

Jagati ka väljateenitud autasusid. Maakonnas tunnistati kõige osavõtlikumaks kooliks Kaelase kool. Arvestust ei peeta absoluutarvudes, vaid võetakse kooli õpilaste ja õpetajate tegelikust hulgast protsentuaalselt suurim osalus. Sama arvestuse põhjal oli Pärnu koolidest parim Rääma Põhikool.

Samal teemal: