Fotodel: Niina Šatalova "laeval" ja töö kopaga

Hommikul kell kolmveerand kümme seisis Pärnu Vene Gümnaasiumi kunstiõpetaja Niina Šatalova lumekuhjatise kõrval ja pilk otsis teisi inimesi ja koppa, mis pidi appi tulema. Üllar Kallau toimetas platsil juba tund varem. Varsti ilmuski jõe poolt suur kollane kopp nähtavale ja kohe oli väike salk inimesi masina juures. Kopa roolis istus ääretult sõbraliku ja muheda olekuga vene mees, kes kuidagi ei soovinud ise pildile jääda. Kiiresti sai ta kõigi soovidest poolelt sõnalt aru ja asus aegaviitmata töö juurde. Esimesena sõitis ta Nina valitud platsile, kuhu oli plaanitud hansaaegne laev ehitada. Suured külmunud lumekamakad ei purunenud ka raske masina vajutuse all kuigi hõlpsasti ja tugeva surve järel tõusid küll rattad maast lahti kuid kamakad jäid esialgse kujuga. Siiski tuli kopajuht ka ebatavaliste töövõtetega hästi toime ja laev hakkas peagi mingit aimatavat kuju võtma. Nina oli rahul ja kindel, et pühapäeval tulevad 8. ja 4. klassi õpilased saavad koge ehitamisega hakkama.

Fotodel: 1) Vilistlaste pingi ehitus; 2) Torni ehitamine

Platsi teisel äärel ootas Rääma põhikooli direktor. Tema soovib oma õpilastega ehitada hiigelsuure vilistlaste pingi. Originaal asub nende koolimaja ees ja selle teostas Rait Pärg, kes homme hakkab koos teiste zhürii liikmetega ka seda taiest takseerima. Ühe meeskonna juht tuli kohale kukega, mis ei jätnud kahtlust, et soovitakse ehitada kirikut. Üks naine tahus kühvliga kuubikuid ja ulatas kuhila tipus olevale mehele neid järgemööda kätte. Suurtest lume plokkidest laoti kiriku torni. Üllar Kallau selgitas, kuidas järgmisel päeval tuleks plokid püdela lumega sidustada. Midagi nagu segu sarnast.

Päeval kella kolmeks olid mõnedki objektid juba täiesti ära tuntava kuju võtnud. Viimastena võis näha lapsi rongi valmistamisel. Siiski polnud nad veel päris kindlad, mis sellest õieti peaks saama.

Samal teemal: