Hinnatrendid sortimentide gruppides olid üldjuhul erisuunalised – männipalgid odavnesid, kuusepalgid kallinesid, kase jämesortimendid odavnesid, haava- ja sanglepapalgid kallinesid. Ainult paberipuidul olid kõikide puiduliikide hinnad languses, nii nagu ka küttepuidu hind.

Heiki Hepner
Sisuturundus
Peep Pitk: läbipaistvus tootmises ja tarneahelates peab saama normiks

Peep Pitk on puidukeemiaettevõtte Fibenol arendusjuht, kelle eesmärgiks on puidu fraktsioneerimise abil materjalide ja keemiatööstus fossiilsetelt toormaterjalidelt bio-põhistele üle viia. Impact Day festivalil osaleb ta paneelis, kus arutatakse, milline tööstussektor võiks juhtida süsiniku jalajälj...

Sisuturundus
Eestil on vaja materjalitehnolooge, kes rohepöörde päriselt ellu viiksid!

Fossiilseid materjale tunneme juba aastakümneid ja nende tootmise ning kasutusega tekib süsinikujalajälg, mida tuleb kliimaeesmärkide (EL kliimaneutraalne 2050) saavutamiseks vähendada. Suurim väljakutse roheleppe elluviimisel on fossiilsete materjalide asendamine biopõhistega.

Jaan Kers

Iseloomulik on kõigi sortimentide kallinemine. Hinnatõusud ei ole suured ja mõnel juhul on üsna minimaalsed. Märkimist väärib lehtpuupalkide kallinemine. Metsaomaniku vaatevinklist on okaspuupalkide hind rahuldav, küttepuidu hind küllaltki hea, lehtpuupalkide ja paberipuidu hind hea.

Heiki Hepner