Hautatud kalaroad on mahlased ja maitsvad ning nende valmistamine ei võta kaua aega. Hautisteks sobib nii värske, külmutatud kui ka soolakala. Värske kala puudust leevendavad nahata külmutatud kalafileed, mis suure veesisalduse tõttu sobivadki enam hautatud vormiroaks kui praadimiseks.

Targu Talita

Nii väga tahaks juba aiatöid teha, aga natuke tuleb veel kannatada. Märtsis jõuab oma tööriistad üle vaadata ja ehk midagi käepärasemaks kohendada. Väga häid abivahendite ideid saate Filip Johanssoni äsja ilmunud raamatust „Aianipid. 70 nutikat taaskasutusideed, mis lihtsustavad aiatöid aasta ringi“...

Säde Lepik

Eesti looduses üks kummalisema välimusega taimi on vareskold. Õigemini on nüüdseks eristatud siinmail suisa kaks vareskolla liiki: mets-vareskold (Diphasiastrum complanatum) ja nõmm-vareskold (D. tristachyum).

Tapio Vares

Veebruari keskpaiku, keset ahvena jääpüügihooaega toimus Merekülas ahvenapidu, kus kalastajad võtsid mõõtu ja selgitati välja jääaugu kuningas 2024.

Thea Karin

Viimasel ajal on meie köökidesse ilmunud trendikad kuumaõhufritüürid, mille müüjad lubavad, et selle uudse seadmega muutub toiduvalmistamine kiiremaks, lihtsamaks ja tervislikumaks. Kas tegu on seadmega, mis peagi köögikapis hakkab pidevalt ette jääma või ootab toiduvalmistamist totaalne muutus?

Jana Rand

Tallinna botaanikaaia liigi- ja sordirikas orhideekollektsioon ei ole külastajatele avatud täies mahus. Kord aastas tuuakse aga selle varamu parimad esindajad kõigile vaatamiseks välja. Nii ka tänavu. Orhideepäevad kestavad 1.–10. märtsini.

Tapio Vares

Ahjupotis toidu valmistamine on üks lihtsamaid söögitegemise viise, millega saab maitsvat ja tervislikku toitu, ning sageli ka energiat kokku hoida. Sest kui ahi köetud ja tuba soe, võib ahjusoojuses valmis küpsetada ka toeka lõunasöögi.

Jana Rand

Käisin aasta algul külas oma heal tuttaval Liial ning tema aknalaual lausa säras uhke tšillitaim, kaunadest tulvil. Kuidas siis nii saab? Saab ikka – kuigi enamasti oleme harjunud tšillit kasvatama kasvuhoones üheaastase taimena, on ta tegelikult mitmeaastane taim.

Kaie Sassi

Nahk on mõnus jõukohane materjal käsitööhuvilistele ning nahkkarbi kujundamisel saab rakendada palju fantaasiat.

Villu Baumann

Käsitööd tehes on alatasa probleem, kuhu panna töövahendid. Asjadekuhja alt on neid keeruline leida, sahtlist jällegi ebamugav võtta. Parim lahendus oleks üks taskutega hoidik.

Astrid Lepik

„Minu autoga seda ei juhtu!“ arvab enamik Eesti autojuhte enesekindlalt ja jätab oma neljarattalise sõbra rahulikult 15–20 külmakraadi kätte. Tõehetk saabub kiirel hommikul, kui selgub, et auto ei ilmuta külma tõttu üldse elumärke.

Marko Privoi